Στους «8» του Australian Open Junior ο Ευσταθίου!

Ο Μενέλαος Ευσταθίου συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο Αυσταλιανό Όπεν Τζούνιορ (Grade A), προκαλώντας μεγάλο ενθουσιασμό στην ομογένεια της Μελβούρνης.

Ο 18χρονος Κύπριος αντισφαιριστής προκρίθηκε στον προημιτελικό του πρωταθλήματος, σημειώνοντας την τρίτη διαδοχική του νίκη, επί αντιπάλων μάλιστα που βρίσκονται πολύ ψηλότερα από αυτόν στην παγκόσμια κατάταξη Junior. Επικράτησε τα ξημερώματα της Τετάρτης του Νουάρτε Βάλε από την Πορτογαλία με 2-1 (6-7[2], 6-4, 6-4) που βρισκόταν στην 6η θέση του ταμπλό. Στον προημιτελικό θα βρει απέναντι του, τον Γιουσάι Ολιέλ από το Ισραήλ (Νο4 στο ταμπλό).

Ο Ευσταθίου ξεκίνησε τις προσπάθειες του στο πρωτάθλημα της Μελβούρνης από την 125η θέση της κατάταξης της ITF. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του, όπως και του Ελευθέριου Νέου στο «AGL Loy Yang Traralgon Junior International» (Grade 1), ενώ οι δύο αντισφαιριστές, αμφότεροι μέλη της Εθνικής ομάδας, αγωνίστηκαν μαζί και στο Διπλό.

Η επιτυχία του Ευσταθίου είναι ανάλογη αυτής που σημείωσε ο Πέτρος Χρυσοχός πριν από τρία χρόνια (προημιτελικός), ενώ ο Μάρκος Παγδατής όταν αγωνιζόταν στην κατηγορία Junior κατέκτησε τον τίτλο στην Αυστραλία το 2004.

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος, ο Μέλιος Ευσταθίου και ο Ελευθέριος Νέος επιστρέφουν στην Κύπρο για τις τελευταίες προπονήσεις ενόψει των αγώνων με την Τουρκία για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Davis Cup που θα διεξαχθούν στο Εθνικό Κέντρο Τένις στη Λευκωσία από 3-5 Φεβρουαρίου. Εκεί θα συναντήσουν τον Πέτρο Χρυσοχό και τον Νικόλα Κάμπελ και οι τέσσερις τους με την καθοδήγηση του Captain της ομάδας Δημήτρη Ηροδότου, θα προσπαθήσουν για τη νίκη.

Ο Πέτρος Χρυσοχός που βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης στους αγώνες των Αμερικανικών Πανεπιστημίων, ξεκίνησε ήδη πρόγραμμα προετοιμασίας σε ανοικτά γήπεδα, έτσι ώστε να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η συνεχής βελτίωση του επιπέδου του Χρυσοχού, όπως επίσης και του Ευσταθίου βάζει σε σκέψεις τους δύο αντισφαιριστές για την επιστροφή τους σε διοργανώσεις και αγώνες της ATP.

Σε ότι αφορά τους αγώνες με την Τουρκία, η αντίπαλος μας φτάνει στην Κύπρο με ότι καλύτερο διαθέτει, αφού της ομάδας θα ηγείται ο Μαρσέλ Ιλχάν, αντισφαιριστής ο οποίος έφτασε τα προηγούμενα χρόνια να βρίσκεται μέσα στους 100 στον κόσμο στην κατάταξη της ATP (σήμερα είναι Νο239).

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου