Σταμάτησε στους "8" ο Ευσταθίου

Ο Μενέλαος Ευσταθίου ολοκλήρωσε τη φανταστική του προσπάθεια στη Μελβούρνη, μετά και την ήττα του από τον Ισραηλινό Yshai Oliel, στην προημιτελική φάση του Australian Open Junior. Ήταν η πρώτη παρουσία του 17χρονου συμπατριώτη μας σε Grand Slam διοργάνωση και την αξιοποίησε με το παραπάνω, πετυχαίνοντας 5 νίκες!

Ο Μενέλαος δε βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα και έκανε 4 διπλά λάθη, ενώ πλήρωσε και την αποτελεσματικότητα του Ισραηλινού, Νο. 4 στο ταμπλό και Νο. 12 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, που αξιοποίησε τα 4 από τα 5 break points του στο παιχνίδι.

Σε κάθε περίπτωση ήταν μια πολύ επιτυχημένη πορεία για τον Ευσταθίου, που ξεπέρασε τον εαυτό του αυτή την εβδομάδα στη Μελβούρνη. Από το Νο. 125 της ITF, ο 17χρονος μπήκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε μια Grand Slam διοργάνωση, ξεκινώντας από τα προκριματικά. 

Εκεί δεν έχασε κανένα σετ και στη συνέχεια έπαιξε στο κυρίως ταμπλό, όπου κέρδισε τρία παιχνίδια επιστρέφοντας από σετ πίσω! Στο τελευταίο από αυτά, κέρδισε το Νο. 16 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors, Duarte Vale, για να μπει στα προημιτελικά.

Τις επόμενες μέρες ο Μενέλαος θα βελτιώσει το career high του στα juniors και η σπουδαία πορεία του στη Μελβούρνη, πιθανότατα ήταν αρκετή για να διασφαλίσει τη συμμετοχή του σε όλα τα υπόλοιπα Grand Slams στη φετινή σεζόν.

tennisnews.gr