Θρίαμβος για Ευσταθίου-Νέο

Σε Κυπριακό θρίαμβο εξελίχθηκε το «37th Tashkent ITF Juniors», που πραγματοποιήθηκε στην Τασκένδη, πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν.

Στο πρωτάθλημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ITF Junior Grade II ο Μενέλαος Ευσταθίου κατέκτησε τον τίτλο επικρατώντας στον τελικό του Ντάλιμπορ Σβούρτσινα από την Τσεχία με 2-0 (6-3,6-4). Στο ίδιο πρωτάθλημα με παρτενέρ τον Ελευθέριο Νέο κατέκτησαν τον τίτλο και στο Διπλό, στον τελικό του οποίου νίκησαν τους Μπολότοφ/Μουγκτασίμοφ από τη Ρωσία με 2-0 (6-3, 7-6[5]). Ο Ελευθέριος Νέος έφτασε μέχρι τον δεύτερο γύρο στο Μονό, όπως επίσης και ο Νικόλας Κάμπελ.

Οι επιτυχίες των Κυπρίων αντισφαιριστών και η ψηλή βαθμολογία του πρωταθλήματος αναμένεται να βελτιώσουν την κατάταξη τους στην Παγκόσμια βαθμολογία Juniors της ITF. Οι τρεις Κύπριοι αντισφαιριστές θα παραμείνουν και αυτή την εβδομάδα στο Ουζμπεκιστάν για να λάβουν μέρος στο 21st Namangan ITF Juniors (Grade III) πριν επιστρέψουν στην Κύπρο για να ξεκινήσουν την προετοιμασία με την Εθνική ομάδα Davis Cup για τους αγώνες με την Τυνησία.

Από Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου