Παγδατής: "Δεν μπορείς να χαλαρώσεις ούτε λεπτό" (φώτος)

"Αν θέλουμε να πετύχουμε το στόχο της νίκης πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο", τόνισε ο Μάρκος Παγδατής για τους αγώνες του Davis Cup με την Τυνησία που θα διεξαχθεί το τριήμερο 7-9 Απριλίου, σημειώνοντας παράλληλα πως κάθε πόντος, κάθε ‘game’ και κάθε σετ είναι σημαντικό για την τελική έκβαση.

Τη σημασία της επιστροφής του Παγδατή εξήρε ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Ηροδότου, ενώ κάλεσε τον κόσμο να δώσει βροντερό το παρών του στο Εθνικό Κέντρο Τένις για να «σπρώξει» την ομάδα στη νίκη.

Μιλώντας στη δημοσιογραφική διάσκεψη για τους αγώνες Κύπρου – Τυνησίας για το Davis Cup, ο Μάρκος Παγδατής, ο οποίος επανέρχεται μετά από απουσία 2,5 μηνών, είπε πως χαίρεται που βρίσκεται πίσω στην ομάδα και νιώθει έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα να παραμείνει στην Β` Κατηγορία. «Έχω άλλες τρεις μέρες μπροστά μου για να νιώσω 100% έτοιμος και θα προσπαθήσω αυτές τις μέρες να βρω ξανά λίγο ρυθμό καθώς είμαι απών για 2,5 μήνες και δεν είναι εύκολο να παίξεις έναν επαγγελματικό αγώνα Davis Cup», είπε.

Ερωτηθείς αν ο αγώνας του διπλού το Σάββατο θα είναι καθοριστικός, ο Παγδατής σημείωσε πως όλοι οι αγώνες είναι καθοριστικοί και όλοι στην ομάδα πρέπει να δώσουν το 100%, γιατί «κάθε πόντος, κάθε ‘game’, κάθε σετ, κάθε παιχνίδι για μένα είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις ούτε λεπτό και αν θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι από τώρα», είπε.

Ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Ηροδότου είπε αρχικά πως το σημαντικό για την ομάδα είναι η επιστροφή του Παγδατή. Σημείωσε πως η προετοιμασία, η οποία ξεκίνησε από το Σάββατο, χωρίς το Πέτρο Χρυσοχό ο οποίος επέστρεψε χθες βράδυ από την Αμερική, πάει αρκετά καλά.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιστροφή του Μάρκου Παγδατή, είπε πως αυτή αλλάζει το βεληνεκές της ομάδας, η οποία με την προσθήκη των νεαρών αθλητών, είχε μια πολύ καλή παρουσία με την Τουρκία. «Η προσθήκη του Μάρκου δίνει άλλο μέγεθος και άλλες δυνατότητες στην ομάδα και θα είναι καταλυτική», είπε.

Ο Ηροδότου κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια των αντισφαιριστών καθώς όπως αναμένεται όλα τα παιγνίδια θα έχουν κλειστό σκορ. Συνεπώς, πρόσθεσε, ένα γεμάτο στάδιο θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην τελική έκβαση των αναμετρήσεων.

Ο Πέτρος Χρυσοχός στη δική του παρέμβαση στη διάσκεψη είπε πως αυτή η αναμέτρηση είναι πάρα πολύ σημαντική και για τις δύο ομάδες και σε αυτή τη προσπάθεια, η Κύπρος θα χρειαστεί και τον Παγδατή αλλά και τους δύο νεαρούς αντισφαιριστές Μενέλαο Ευσταθίου και Ελευθέριο Νέο. Πρόσθεσε πως ο αγώνας του διπλού δεν είναι ο μόνος που θα καθορίσει την τελική έκβαση αλλά σημαντικές αναμετρήσεις είναι και οι μονοί που θα διεξαχθούν την Παρασκευή. Ο Χρυσοχός έχει γενέθλια το Σάββατο και εξέφρασε την ευχή να τα γιορτάσει με νίκη της ομάδας.

Ο νεαροί Μενέλαος Ευσταθίου και Ελευθέριος Νέος τόνισαν τη σημασία που έχει για εκείνους αλλά και για την Κύπρο η συμμετοχή του Μάρκου Παγδατή στην ομάδα. Όπως είπε ο Ευσταθίου, με την παρουσία του Μάρκου η απόδοση της ομάδας θα ενισχυθεί, ενώ για τον ίδιο θα είναι μια μοναδική εμπειρία που θα βρίσκεται στο πλάι τους. Από την πλευρά του ο Νέος ανέφερε πως θα είναι έτοιμοι και όποτε τους χρειαστεί η ομάδα θα δώσουν ότι μπορούν για να κερδηθεί ο αγώνας.

Ο αρχηγός της ομάδας της Τυνησίας Adel Brahim στις δηλώσεις του είπε πως αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στην Κύπρο και προσδοκούν σε έναν ωραίο αγώνα με την Κύπρο. Όπως είπε, υπάρχουν αντισφαιριστές από τις δύο ομάδες που έχουν φοιτήσει στο ίδιο Πανεπιστήμιο και έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν και ως αντίπαλοι αλλά και ως συμπαίκτες και συνεπώς το κλίμα μεταξύ των δύο ομάδων είναι πολύ φιλικό. Όποιος και να κερδίσει θα είναι τιμή και για τις δύο ομάδες και θα αποτελεί νίκη και για το ίδιο το Davis Cup, όπως τόνισε. Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως είναι εδώ για να κερδίσουν και έχουν την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να το πετύχουν.

Το αστέρι της ομάδας της Τυνησίας Malek Jaziri, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κύπρο, για πρώτη φορά, και μίλησε και για τη μακρά φιλία που τον δένει με τον Μάρκο Παγδατή. Για τους αγώνες, σημείωσε πως είναι πολύ σημαντική και για τις δύο χώρες η έκβαση της αναμέτρησης, και πρόσθεσε πως βρίσκονται εδώ για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να την κερδίσουν. Το πιο σημαντικό, όποιος και να κερδίσει, είναι το πνεύμα των αγώνων, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ