Τρίτη διαδοχική ήττα και υποβιβασμός (φώτος)

Παρά την μεγάλη προσπάθεια των Παγδατή-Χρυσοχού η ομάδα έχασε στις λεπτομέρειες του πέμπτου σετ (2-3).

Θα αγωνιστούν για τις εμπειρίες οι νεαροί της ομάδας στους δύο εναπομείναντες αγώνες της Κυριακής

Η Εθνική ομάδα Davis Cup γνώρισε την τρίτη διαδοχική ήττα από την Τυνησία αφού οι Μάρκος Παγδατής και Πέτρος Χρυσοχός έχασαν στο Διπλό από τους Μάλεκ Τζαζίρι και Σκάντερ Μανσούρι με 2-3 (5-7, 6-3, 7-5, 4-6, 5-7). Ύστερα από το αποτέλεσμα αυτό η Εθνική ομάδα υποβιβάζεται στον Όμιλο ΙΙΙ της Ευρώπης, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των δύο αγώνων της τελευταίας μέρας.

Ο αγώνας στο Διπλό ήταν συγκλονιστικός, και άφησε ικανοποιημένους τους 1000 περίπου φίλους του Τένις που βρέθηκαν στο Εθνικό Κέντρο Τένις για το θέαμα που παρακολούθησαν, όχι όμως και για το τελικό του αποτέλεσμα. Ύστερα από αγώνα τεσσάρων ωρών και δέκα λεπτών, οι Τυνήσιοι έφτασαν στην νίκη με 3-2 σε έναν αγώνα που και οι δύο ομάδες βρέθηκαν σε κάποια σημεία του πολύ κοντά στη νίκη. Ιδιαίτερα δε η Εθνική μας ομάδα, που κατάφερε να ανατρέψει το αρχικό 0-1 (5-7), να προηγηθεί με 2-1 (6-3, και 7-5) και να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 4-1 στο τέταρτο σετ, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την προσπάθεια. Η ομάδα της Τυνησίας που πέραν του Μάλεκ Τζαζίρι, διέθετε και τον πανύψηλο Σκαντερ Μανσουρί που ειδικεύεται στο Διπλό αντέδρασε και με καθοριστικά μπρέικ στο τέλος τόσο του τέταρτου όσο και του πέμπτου σετ έφτασε τελικά στην νίκη με 3-2 παρά την πολύ καλή παρουσία τόσο του Μάρκου Παγδατή όσο και του Πέτρου Χρυσοχού.
 
Το αποτέλεσμα σε ότι αφορά τον νικητή των αναμετρήσεων έχει κριθεί υπέρ της Τυνησίας, και έτσι την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι δύο αγώνες στο Μονό, στους οποίους τη νίκη θα παίρνει η ομάδα που θα φτάνει πρώτη στα δύο νικηφόρα σετ και όχι στα τρία όπως τις δύο πρώτες μέρες. Ο πρώτος αγώνας θα αρχίσει στις 11.00 π.μ. και σε ότι αφορά την Κυπριακή ομάδα, θα αγωνιστούν οι νεαροί αντισφαιριστές έτσι ωστε να κερδίσουν εμπειρίες, και δεν θα αγωνιστεί ο Μάρκος Παγδατής όπως αρχικά είχε δηλωθεί. 

Το πλήρες πρόγραμμα και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των πέντε συναντήσεων έχουν ως εξής : 
Παρασκευή 7 Απριλίου 11.45 π.μ. (Δύο Μονοί Αγώνες)

Μενέλαος Ευσταθίου (Cyp) Vs Μάλεκ Τζαζίρι (Tun) 0-3 (2-6, 3-6, 5-7) 
Μάρκος Παγδατής (Cyp) Vs Moέζ Εχαργκουί (Tun) 2-3 (5-7, 6-7[2], 6-4, 6-4, 1-6)
Σάββατο 8 Απριλίου 12.00μ. (Διπλό)
Μάρκος Παγδατής / Πέτρος Χρυσοχός (Cyp) Vs Μάλεκ Τζαζίρι / Σκάντερ Μανσούρι (Tun) 2-3 (5-7, 6-3, 7-5, 4-6, 5-7)
Κυριακή 9 Απριλίου 11.00π.μ. (Δύο Μονοί Αγώνες)

Χορηγοί των αγώνων μεταξύ Κύπρου-Τυνησίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Davis Cup είναι ο ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, ΟΠΑΠ Κύπρου, KLIK FM,  WILSON, CITROEN, COBALT και CYTAVISION που ανέλαβε τη ζωντανή μετάδοση όλων των αγώνων στους οποίους η ΟΑΚ διαβιβάζει θερμές ευχαριστίες.