Με Αλμάγκρο ο Παγδατής

Ο Nadal και ο Djokovic, τα δυο μεγάλα φαβορί στο φετινό Roland Garros, μοιράζονται την ίδια μεριά του ταμπλό και είναι πιθανό ζευγάρι ημιτελικών. Στην άλλη μεριά του ταμπλό είναι οι Andy Murray και Stan Wawrika, καθώς και ο 20χρονος Alexander Zverev, που πριν λίγες μέρες κέρδισε τον Djokovic και αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Ρώμη.

Από τα ζευγάρια του 1ου γύρου, ξεχωρίζει σίγουρα η αναμέτρηση του Zverev με τον Fernando Verdasco, ενώ πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι του Marin Cilic με τον Ernests Gulbis. Ο Nadal θα αντιμετωπίσει τον Benoit Paire, o Murray τον ταλαντούχο Andrey Kuznetsov και ο Djokovic τον Marcel Granollers.

Δύσκολη κλήρωση είχε ο Μάρκος Παγδατής, που θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον πολύ δυνατό Nicolas Almagro. Δύσκολο παιχνίδι θα έχει και ο Νικ Κύργιος, ο οποίος θα παίξει με τον σκληροτράχηλο Philipp Kohlschreiber. Στο κυρίως ταμπλό είναι και ο Θανάσης Κοκκινάκης, που χρησιμοποίησε το protected ranking του, αλλά ήταν άτυχος και θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Kei Nishikori!

Τέλος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έγραψε ιστορία με την σπουδαία πρόκρισή του και θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε κυρίως ταμπλό ανδρών σε Grand Slam από το 2008, θα αντιμετωπίσει τον Ivo Karlovic, Νο. 23 στο ταμπλό και φυσικά ένας από τους καλύτερους servers στην ιστορία του αθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως τους δυο παίκτες χωρίζουν σχεδόν 20 χρόνια, αφού ο Karlovic έγινε 38 ετών τον περασμένο Φεβρουάριο και ο Τσιτσιπάς έγινε 18 τον προηγούμενο Αύγουστο.

Ζευγάρια 1ου γύρου:
Rafael Nadal - Benoit Paire 
Marin Cilic - Ernests Gulbis 
Novak Djokovic - Marcel Granollers 
Andy Murray - Andrey Kuznetsov
Stan Wawrinka - qualifier
Nick Kyrgios - Philipp Kolhschreiber
Kei Nishikori - Thanasi Kokkinakis
Marcos Baghdatis - Nicolas Almagro
Dominic Thiem - Bernard Tomic 
Alexander Zverev - Fernando Verdasco
Fabio Fognini - Frances Tiafoe 
Jack Sock - Jiri Vesely

Πηγή: tennisnews.gr