Τέλος το Wimbledon για τον Μάρκο

Ο Μάρκος Παγδατής δεν τα κατάφερε, και γνώρισε την ήττα στον δεύτερο γύρο του Wimbledon, από τον καλύτερο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που σήμανε έτσι, και τον αποκλεισμό του από την διοργάνωση για φέτος. 

Δείχνοντας το κακό του πρόσωπο στο ματς του δευτέρου γύρου με αντίπαλο το Νο11 στον κόσμο, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, με εξαίρεση την ενθαρρυντική του εμφάνιση, αλλά όχι αρκετή, στο τρίτο set του παιχνιδιού, ο Μάρκος Παγδατής, αποχαιρέτησε το Wimbledon, με μια ήττα που ήρθε εντελώς φυσιολογικά, βάση της εξέλιξης του αγώνα.

Χωρίς να μπορεί να γίνει απειλητικός σχεδόν ποτέ, ο πρωταθλητής μας, υποτάχθηκε στις ορέξεις του 26χρονου Βούλγαρου και ηττήθηκε με 6-3,6-2,6-1, μέσα σε 1 ώρα και 45 λεπτά αγώνα.

Ο Ντιμιτρόφ, ήταν καλύτερος καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, με τις μοναδικές στιγμές στις οποίες δυσκολεύτηκε πραγματικά, να είναι στο τρίτο set, όπου ο Παγδατής βρήκε ρυθμό, και ανάγκασε τον Ντίμι, να βγει από δύσκολη θέση με επιτυχία, πολλές φορές.

Έτσι, ο Βούλγαρος, ο οποίος είναι εξαιρετικός στο γρασίδι, πήρε εκδίκηση για την ήττα από τον Παγδατή στον δεύτερο γύρο του Wimbledon το 2012, όταν και είχε εγκαταλείψει το παιχνίδι στο δεύτερο set, και ενώ έχανε με 1-0, στέλνοντας σπίτι του πρόωρα Μάρκο και παίρνοντας ο ίδιος την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του φημισμένου Grand Slam στα γήπεδα του All England Club, για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

Το ματς

Οι δυο παίκτες, μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας ως προτεραιότητά τους, κυρίως την διαφύλαξη του σερβίς τους, και από εκεί και πέρα, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στο σερβίς του αντιπάλου τους.

Μέχρι το 3-3, οι τενίστες έκαναν από τρία μεστά service-games, στα οποία μόνο ο Ντιμιτρόφ κατάφερε να φτάσει κοντά στο break, καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε την μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε, στο τέταρτο game της αναμέτρησης.

Έχοντας υψηλά ποσοστά κερδισμένων πόντων μετά από πρώτο σερβίς, ο Βούλγαρος, πατούσε καλύτερα στο court, με τον Μάρκο να μην μπορεί να απειλήσει καθόλου τον αντίπαλό του όταν σέρβιρε. Κάπου εκεί, το Νο13 του ταμπλό, κατάφερε να κάνει ένα καθοριστικό σερί τριών κερδισμένων games, το οποίο τον οδήγησε στην κατάκτηση του πρώτου set, μετά από 29 λεπτά αγώνα, με 6-3, αφήνοντας τον Μάρκο, στα κρύα του λουτρού.

Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, τα πράγματα δεν άλλαξαν, με τον Βούλγαρο να μην έχει κάνει ακόμη αβίαστο λάθος, και ταυτόχρονα να σερβίρει με μαεστρία από την baseline, το παιχνίδι συνεχίστηκε να γέρνει προς την πλευρά του. Μόνο που αυτήν την φορά, το δεύτερο set, ήρθε στα χέρια του, πιο εύκολα από το πρώτο, με τον Παγδατή να πέφτει αμαχητί.

Ο Ντιμιτρόφ, ξεκίνησε με break στο πρώτο κιόλας game του δευτέρου set, και συνεχίζοντας με σταθερότητα και αυτοπεποίθηση, παρέσυρε στον ρυθμό του τον Παγδατή, μη αφήνοντας τον να παίξει το τένις που θα ήθελε.

Στο 4-2, ο Βούλγαρος έφτασε σε δεύτερο break, εκμεταλλευόμενος την τρίτη του ευκαιρία στο set, και ουσιαστικά κλείδωσε το προβάδισμα με 2-0 sets, αφού πήρε τις μπάλες στα χέρια του, και σέρβιρε με απόλυτη επιτυχία για το κλείσιμο του δευτέρου κομματιού του αγώνα, με 6-2, μέσα σε 31 λεπτά.

Το τρίτο set του αγώνα, ήταν και το πιο συναρπαστικό.
Οι δυο παίκτες, έβγαλαν τις αρετές τους στο γρασίδι, χαρίζοντας στον κόσμο πολύ θεαματικές στιγμές, και ένα set, γεμάτο όμορφα rally, με πάθος και εμπνεύσεις, και από τις δυο πλευρές.

Μπορεί τελικά, ο Ντιμιτρόφ να έκλεισε το παιχνίδι με σχετική άνεση, καθώς κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο set του στο ματς, με το εμφατικό 6-1, μετά από 45 λεπτά, αλλά ο Παγδατής, σίγουρα θα αισθάνεται άτυχος, και ταυτόχρονα αδικημένος από τον ίδιο τον εαυτό του, και το τελικό σκορ, καθώς δυσκόλεψε τον Ντίμι, σε μεγάλο βαθμό, στο τρίτο set.

Το Νο65 του κόσμου, έφτασε επτά(!) φορές σε break point, όμως δεν κατάφερε ποτέ να πραγματοποιήσει το πολυπόθητο σπάσιμο του σερβίς, σε αντίθεση με τον Βούλγαρο αντίπαλό του, ο οποίος είχε το απόλυτο, με 3/3 ευκαιρίες για break, και πήρε έτσι την νίκη, με το πλασματικό 6-1 στο τρίτο set.

Ο Μάρκος μάλιστα, έδειξε για πρώτη φορά στον αγώνα τα καλά του στοιχεία, φάνηκε όμως να είναι αρκετά αργά, καθώς ο Βούλγαρος, με κρύο αίμα, βγήκε όλες τις φορές από την δύσκολη θέση, και οδηγήθηκε εκ του ασφαλούς στην πρόκριση στον 3ο γύρο του Wimbledon, τελειώνοντας το παιχνίδι, με έναν τρομερό πόντο, βουτώντας κυριολεκτικά στο γρασίδι, και κάνοντας απίθανο βολέ, για να λήξει εκεί το ματς, με αστείρευτο στυλ.

tennis24.gr