Νέες Ευρωπαϊκές επιτυχίες η Κλειώ!

Νέες Πανευρωπαϊκές επιτυχίες από την Κλειώ Μαρία Ιωάννου / Πρώτες θέσεις σε δύο πρωταθλήματα της Tennis Europe στην Ουγγαρία

Με την κατάκτηση των δύο τίτλων στο Μονό, αλλά και την κατάκτηση μίας πρώτης, και μίας δεύτερης θέσης στο Διπλό, συνοδεύτηκε η παρουσία της Κλειώς Μαρίας Ιωάννου σε δύο διαδοχικά πρωταθλήματα της Tennis Europe, στα οποία συμμετείχε πρόσφατα και πραγματοποιήθηκαν στην Ουγγαρία.

Ύστερα από εξαιρετικές εμφανίσεις και αφήνοντας άριστες εντυπώσεις, εξέπληξε τους διοργανωτές, κερδίζοντας αθλήτριες προερχόμενες από χώρες με μεγάλη παράδοση στην αντισφαίριση. Οι αντίπαλες της, βρίσκονταν στο Νο1 και Νο2 στην εγχώρια κατάταξη των χωρών τους, γεγονός που αναδεικνύει και τον βαθμό δυσκολίας του επιτεύγματος της 12χρονης Κύπριας αντισφαιρίστριας.

Τα αξιοζήλευτα αποτελέσματα της αντισφαιρίστριας μας στα δύο πρωταθλήματα είναι:

Στο Strabag Open (Grade 3) που πραγματοποιήθηκε από 19-23 Ιουνίου, κατέκτησε την πρώτη θέση τόσο στο Μονό όσο και στο Διπλό. Στο ταμπλό των «32» η Κλειώ σημείωσε πέντε συνεχόμενες νίκες και κέρδισε στον τελικό την Μάνσι Παλ από τις Η.Π.Α. με 2-0 (6-0, 6-0) !!! Σημειώνεται ότι η Αμερικανίδα έφτασε στον τελικό χωρίς να χάσει κάποιο σετ. Στο Διπλό έφτασε στον τίτλο με παρτενέρ την Κλάρα Φον Πέσκε από τη Γερμανία.
Στο Hungarian Open (Grade 3) που διοργανώθηκε από 26 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου, η 12χρονη Κύπρια αντισφαιρίστρια, κατέκτησε και πάλι τον τίτλο στο Μονό, κερδίζοντας στον τελικό την πρωταθλήτρια Ρουμανίας Κάρα Μαρία Μέστερ με 2-0 (6-2, 7-5). Στο Διπλό ήταν φιναλίστ στον τελικό με παρτενέρ και πάλι την Κλάρα Φον Πέσκε.

Η Κλειώ Μαρία Ιωάννου, έκλεισε στις 21 Ιουνίου τα 12 της χρόνια, ωστόσο εδώ και αρκετό διάστημα βρίσκεται στην κορυφή της παγκύπριας κατάταξης όχι μόνο στην κατηγορία U12 αλλά και στην κατηγορία U14. Πρόλαβε ήδη να φτάσει τους 103 Παγκύπριους τίτλους σε όσες κατηγορίες έχει αγωνιστεί (99 πρώτες θέσεις και 4 δεύτερες θέσεις), είναι μέλος των Εθνικών ομάδων, και μεγάλη ελπίδα της Κυπριακής αντισφαίρισης ώστε τα επόμενα χρόνια να μπορέσει να σταδιοδρομήσει σε ψηλό διεθνές επίπεδο.

Από Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου