Ήττα στον πρώτο γύρο για τον Μάρκο

Ο Μάρκος Παγδατής έχασε από μια φορά το σερβίς του σε κάθε σετ και γνώρισε την ήττα από τον Kyle Edmund στον 1ο γύρο του BB&T Atlanta Open, στην Ατλάντα.

Ο Kyle Edmund, No. 5 στο ταμπλό του BB&T Atlanta Open, έκανε έναν άψογο αγώνα από τη γραμμή του σερβίς και επικράτησε του Μάρκου Παγδατή με 6-3, 7-5, στον πρώτο αγώνα της σημερινής ημέρας στην Ατλάντα.

Ο Edmund ξεκίνησε ως φαβορί την αναμέτρηση και είχε ένα πολύ καλό διάστημα στο 1ο σετ, για να πάρει 12 πόντους στη σειρά και τρια games χωρίς να χάσει πόντο, φτάνοντας στο 5-2! Στο 9ο game έκανε νέο love service game, το 3ο του συνεχόμενο, για να κάνει το 6-3 και να φτάσει αρκετά γρήγορα στην κατάκτηση του 1ου σετ.

Ο Παγδατής παρουσίασε ένα καλύτερο πρόσωπο στο 2ο σετ, και πάλι όμως την κρίσιμη στιγμή το σερβίς του τον εγκατέλειψε και ο Edmund πήρε το προβάδισμα. Μέχρι το 9ο game, o Μάρκος δεν έχασε ούτε μια φορά το ελαφρύ προβάδισμα που του έδινε το σερβίς του. Προηγήθηκε με 5-4 και ανάγκασε τον Βρετανό να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Ο 22χρονος Edmund ισοφάρισε σε 5-5 και έκανε ένα πολύ μεγάλο break στη συνέχεια, για να πάρει το πρώτο του προβάδισμα στο σετ, που ήταν όμως και το ουσιαστικότερο. Στη συνέχεια σέρβιρε για το ματς και ο Μάρκος προσπάθησε να αντιδράσει, ο Βρετανός όμως πήρε 4 πόντους στη σειρά και επέστρεψε από το 0-30, για να πάρει το game και να διαμορφώσει το τελικό 7-5 στο 2ο σετ.

Ο Παγδατής τελείωσε τον αγώνα με 11 άσους, ο Edmund όμως ήταν εκείνος που προστάτευσε καλύτερα το σερβίς του, αφού δεν απειλήθηκε με break point σε ολόκληρο το ματς. Ο Βρετανός κέρδισε τους 21 από τους 24 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 23 από τους 29 στα δεύτερα, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά, σε αντίθεση με τον πρωταθλητή μας, που μπορεί να πήρε τους 30 από τους 37 πόντους στα πρώτα του σερβίς, έμεινε όμως στο πολύ χαμηλό 36% στα δεύτερα σερβίς του (12/33).

Ο Edmund προκρίθηκε στον 2ο γύρο του αμερικανικού τουρνουά της ΑΤΡ, όπου θα συναντήσει είτε τον Γερμανό Peter Gojowczyk, είτε τον Αργεντινό Guido Pella.

tennisnews.gr