Μεγάλοι νικητές Νέος και Λουκά

Με την διεξαγωγή έντεκα τελικών, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 5 Ιουλίου το Παγκύπριο Πρωτάθλημα κατηγορίας Grade 1 που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του, ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Παραλιμνίου. Το πρωτάθλημα είχε διάρκεια δύο εβδομάδων και σε αυτό διεξήχθηκαν αγώνες σε 16 ηλικιακές κατηγορίες σε Μονά και Διπλά με τη συμμετοχή 100 και πλέον αντισφαιριστών.

Μεγάλοι νικητές στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών αναδείχτηκαν ο Ελευθέριος Νέος και η Ελένη Λουκά.
Στον τελικό των Ανδρών, ο Ελευθέριος Νέος αντιμετώπισε τον Νίκολας Κάμπελ. Ο Παραλιμνίτης αντισφαιριστής, απέδωσε καλύτερα και έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη. Έδειξε περισσότερο εξοικειωμένος με τον συνθετικό χλοοτάπητα, και βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα με αποτέλεσμα να κερδίσει τον αγώνα με 2-0 (6-1, 6-2).

Στον τελικό των Γυναικών η Ελένη Λουκά και η Άνθια Παναγιώτου χάρισαν ένα συναρπαστικό πρώτο σετ με πολλές εναλλαγές που βρήκε νικήτρια την Λουκά με 6-4. Στο δεύτερο σετ η επικράτηση της ήταν άνετη με 6-0, και σε αυτό συνέβαλε τόσο η άνοδος της δικής της απόδοσης, όσο και ένας μικροτραυματισμός πάνω στον αγώνα της αντιπάλου της.

Ο Βλαδίμηρος Αδάμου ήταν διπλός νικητής στην κατηγορία των U16 (με παρτενέρ τον Ευάγγελο Τεμπριώτη στο Διπλό), ενώ αντίστοιχη επιτυχία στην ίδια κατηγορία κοριτσιών σημείωσε η Μερίλ Σονάκιν (με παρτενέρ στο Διπλό την Αθηνά Κωμοδρόμου).

Ο Όμιλος τίμησε τον αντισφαιριστή του Ελευθέριο Νέο για τις φετινές του επιτυχίες τόσο με την Εθνική ομάδα στο Ντέιβις Καπ, όσο και στους ΑΜΚΕ (τρία μετάλλια) και στους Κοινοπολιτειακούς Νέων (αργυρό στο Διπλό). Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Ομ.Αντισφαίρισης Παραλιμνίου Λευτέρης Τρίαρος, το πρωτάθλημα φέτος είχε αυξημένες συμμετοχές σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων στους νικητές στην παρουσία του Προέδρου της ΟΑΚ Νώντα Μεταξά, Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας καθώς και του Δημοτικού Συμβούλου Αγίας Νάπας Κωνσταντίνου Ζανέττου. Το παρόν στους τελικούς του πρωταθλήματος έδωσε και ο Πέτρος Χρυσοχός που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κύπρο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των έντεκα τελικών των κατηγοριών που διεξήχθηκαν την δεύτερη εβδομάδα του πρωταθλήματος έχουν ως εξής:

MS : Νέος Ε. – Κάμπελ Ν. 2-0 (6-1, 6-2)
WS : Λουκά Ε. – Παναγιώτου Α. 2-0 (6-4, 6-2)
MD : Κυρίλλου Χρ./Σάββα Στ. – Ρούσος Τ./Στυλιανού Α. 2-1 (6-2, 1-6, 12-10)
BS12 : Τίμινη Α. – Σκλεαρένκο Ν. 2-0 (6-4, 7-5)
GS12 : Μπαμπαλιούτα Μ. – Τιβάνοβα Μ. 2-0 (7-5, 7-6)
BD12 : Παπαμιχαήλ Στ./Ρούσος Θ. – Τίμινη Α./Σκλεαρένκο Ν. 2-0 (6-3, 6-3) 
GD12: Τσικ Τ./Τεμπριώτη Κ. – Αχιλλέως Α./Τέρρι Η. 2-0 (6-2, 6-1)
BS16 : Αδάμου Βλ. – Παντζιαρής Λ. 2-0 (6-1, 6-1)
GS16 : Σονάκιν Μ. – Καγιόλ Φ. 2-0 (6-4, 6-1)
BD16 : Αδάμου Βλ./Τεμπριώτης Ε.- Παμπόρης Στ./Λοττίδης Α. 2-0 (6-4, 6-4)
GD16: Κωμοδρόμου Α./Σονάκιν Μ. – Γεωργιάδη Α./Ιωαννίδου Μ. 2-1 (6-4, 4-6, 10-8)

Από Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου