Η Θέμις Χάλιου τον τίτλο στο Διπλό

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Κέντρο Τένις το διεθνές πρωτάθλημα «Κύπελλο Αφροδίτη ITF-U18», με τη διεξαγωγή των τεσσάρων τελικών σε Αγόρια και Κορίτσια τόσο στο Μονό όσο και στο Διπλό. Το πρωτάθλημα διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου και σε αυτό έλαβαν μέρος αντισφαιριστές από 20 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Το πρωτάθλημα που ήταν κατηγορίας Grade 4, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τα κυπριακά χρώματα, με την νίκη της Θέμιδος Χάλιου στο Διπλό, η οποία είχε ως παρτενέρ την Νόγια Οχάνα από το Ισραήλ. Το Κυπρο-ισραηλινό δίδυμο νίκησε τις Γερμανίδες Αουφντερχάιντε και Σεχ με 2-0 (6-2, 7-5).

Η Γερμανίδα Αουφντερχάιντε ήταν η νικήτρια στο Μονό κοριτσιών, που είχε ως αντίπαλο στον τελικό την Αναστασία Ζολοτάρεβα νικώντας με 2-0 (6-2, 6-4). Στα αγόρια είχαμε την μάχη μεταξύ Ρουμάνων και Σουηδών. Στο Μονό Αγοριών ο Σέζαρ Κρέτου από τη Ρουμανία νίκησε τον Κλοβ Νίλσον με 2-0 (6-3, 6-1). Ο Σουηδός αντισφαιριστής με παρτενέρ τον Άντον Όρνμπεργκ πήρε τη ρεβάνς στον τελικό του Διπλού, κερδίζοντας τους Κρέτου και Παντελέα με 2-0 (6-3, 6-3).

Τους τελικούς παρακολούθησαν και πραγματοποίησαν τις απονομές στους νικητές, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος της ΟΑΚ Λευτέρης Τρίαρος, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας και Μέλος του Δ.Σ. της ΟΑΚ Φοίβος Ζαχαριάδης, Μέλη του Δ.Σ. της ΟΑΚ όπως επίσης και ο τέως Πρόεδρος της ΟΑΚ Φίλιος Χριστοδούλου.

Χορηγοί του ITF - 18 Aphrodite Cup, ήταν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η ΑΓΡΟΣ-Φυσικό Μεταλλικό Νερό-Επίσημος Χορηγός, η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Τράπεζα Κύπρου-Youth Supporter και η Wilson-Επίσημη μπάλα ΟΑΚ.

Από Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου