ΚΡΙΜΑ- Η... κακοτυχία ''ξαναχτύπησε"

Ο Μάρκος Παγδατής βρέθηκε στον τελικό της Κυριακής στο Chengdu Open της Κίνας, όμως το χρόνιο πρόβλημα στην μέση του δεν τον άφησε και πάλι σε ησυχία, αφού στις αρχές του παιχνιδιού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας του απέναντι στον Ντένις Ιστόμιν. 

Πόσο κρίμα για αυτόν τον Μάρκο...

Μνήμες 2015 ξύπνησαν στο παιχνίδι ανάμεσα στον Μάρκο Παγδατή και τον Ντένις Ιστόμιν στο Τσενγκντού.

Τον Ιούνιο του 2015 στον ημιτελικό του Νότιγχαμ οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί και πάλι, με τον Ουζμπέκο να φεύγει με την πρόκριση από το court μετά από εγκατάλειψη του Κύπριου στα πρώτα games της αναμέτρησης λόγω τραυματισμού.

Δυο χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2017, στον τελικό αυτήν την φορά ενός τουρνουά, ο Ντένις Ιστόμιν αναδεικνύεται πρωταθλητής στο Chengdu Open μετά την απρόσμενη εγκατάλειψη του Παγδατή και πάλι, αυτήν την φορά με σοβαρό πρόβλημα στην μέση.

Μετά από μια φοβερή για τον ίδιο εβδομάδα, ο Κύπριος πρωταθλητής έφτασε δικαιωματικά στον τελικό του 250ριου τουρνουά στο Τσενγκντού της Κίνας, με μεγάλες φιλοδοξίες αφού έψαχνε τον πρώτο του τίτλο μετά από επτά ολόκληρα χρόνια.

Αντίπαλός του ο Ντένις Ιστόμιν, ο οποίος έκανε επίσης πορεία άξια θαυμασμού, όμως ένα πέρα για πέρα άτυχο συμβάν στέρησε και από τους δυο την δυνατότητα να παλέψουν όσο μπορούσαν για το τρόπαιο την Κυριακή.

Ο Μάρκος Παγδατής και η... κακοτυχία του ''ξαναχτύπησαν''.

Μέσα στην εβδομάδα ο 33χρονος Κύπριος είχε δείξει ενοχλήσεις στην μέση του, σε ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό και δεν τον αφήνει πολλές φορές να παίξει όσο θέλει και μπορεί.

Ακόμη μια τέτοια φορά ήτανε στον τελικό της Κίνας, αφού ο Μάρκος αν και έπαιξε τα πρώτα πέντε games του αγώνα (2-3), στο εκτό ξαφνικά φανέρωσε τον μεγάλο πόνο του στην περιοχή της πλάτης του, πέφτοντας στο έδαφος εκνευρισμένος και συνάμα απογοητευμένος για την εξέλιξη αυτήν.

Ο Ντένις Ιστόμιν πήγε κατευθείαν στο μέρος του ταλαιπωρημένου και άτυχου Μάρκου ώστε να διαπιστώσει το πρόβλημα και την κατάσταση του.

Κάθε άλλο από προσωρινή όμως ήταν η πτώση του Παγδατή στο έδαφος, καθώς έδειξε με κινήσεις πως δεν μπορούσε καν να τεντωθεί καλά καλά, πόσο μάλλον να σηκωθεί να περπατήσει, ή ακομα χειρότερα να παίξει.

Αφού σηκώθηκε υποσταβαζόμενος από τον διαιτητή της αναμέτρησης και τον αντίπαλό του, οδηγήθηκε λίγες στιγμές αργότερα στον πάγκο του, όπου με δάκρυα στα μάτια και πολύ κακή διάθεση πια έδειξε πως δεν θα συνεχίσει, και δεν υπήρχε καν λόγος για ιατρικό timeout αφού η κατάσταση δεν θα μπορούσε να μεταβληθεί.

Ο Παγδατής στον πρώτο τελικό του για το 2017, και επτά χρόνια μετά την κατάκτηση τουρνουά, δεν μπόρεσε και πάλι να σπάσει το ρόδι από εκείνο το τρόπαιο το 2010 στο αγαπημένο του Σύδνευ, τελειώνοντας έτσι άδοξα την αν μη τι άλλο επιτυχημένη πορεία του στον θεσμό.

Ο Μάρκος θα βρεθεί πλέον στο Νο84 του κόσμου μετά την πορεία αυτήν και θα αναρριχηθεί 29 θέσεις, από το τωρινό Νο113 στο οποίο και βρίσκεται.

Ο Ιστόμιν μετά τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα του θα φτάσει στο Νο53, από το Νο78 όπου βρισκόταν.

Η ουσία όμως και το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσο θα μπορέσει ο Μάρκος Παγδατής να ξεπεράσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, και πότε θα επιστρέψει στα courts, αν και η κατάστασή του φάνηκε αρκετά δύσκολη, και ίσως το μέγεθος της ζημιάς να είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο κάποιος μπορεί να νομίζει αυτήν την στιγμή.

Μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες την ενημέρωση του Κύπριου για την κατάσταση της υγείας του και αν θα ξαναεμφανιστεί στα courts πριν το 2018.