Με ανατροπή στα προημιτελικά ο Μάρκος!

Ο Μάρκος Παγδατής δεν ξεκίνησε καλά στον αγώνα του 2ου γύρου στο Open Harmonie Mutuelle και έχασε το πρώτο σετ από τον Uladzimir Ignatik, ανέβασε όμως το επίπεδό του στη συνέχεια και έφτασε στην ανατροπή, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Challenger των 50.000 δολαρίων.
 

Ο πρωταθλητής μας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο. 1 του ταμπλό και στο Νο. 82 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν έκανε καθόλου καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι και πήρε μόνο ένα game στο εναρκτήριο σετ, αποφεύγοντας το bagel.
 
Ανέβασε την απόδοσή του από νωρίς στο 2o σετ και πήρε μια καλή διαφορά, κερδίζοντας τα πρώτα 3 games. Στο 7ο game κατάφερε να μείνει σε απόσταση ασφαλείας από τον Λευκορώσο, καθώς έσβησε 2 break points και κράτησε το σερβίς του για το 5-2. Στο 8ο game έκανε άλλο ένα break και πήρε το σετ με 6-2.
 
Τα πάντα κρίθηκαν στο 3ο σετ, στο οποίο Μάρκος απειλήθηκε άμεσα με πρόωρο αποκλεισμό, καθώς ήταν πίσω με break στο 5ο game, με 2-3. Όλα αυτά, ενώ στο προηγούμενο game, στο οποίο ο Ιgnatik είχε ισοφαρίσει σε 2-2, είχε χάσει ένα προβάδισμα με 0-40.
 
Παρά τις χαμένες ευκαιρίες και το break κόντρα στη ροή του αγώνα από τον Ignatik, o Παγδατής συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και τελικά αποτυπώθηκε αυτό και στον πίνακα του σκορ, καθώς έκανε 2 break στη σειρά και κέρδισε 4 συνεχόμενα games, για να μετατρέψει το 2-3 σε 6-3 και να πάρει τη νίκη, έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά παιχνιδιού.
 
Ο Παγδατής, ο οποίος είχε αποκλείσει και τον Ιταλό Andrea Arnaboldi (6-4, 6-3) στον 1ο γύρο, θα παίξει στα προημιτελικά του Open Harmonie Mutuelle με τον Matthias Bachinger. Ο Γερμανός άφησε έξω το Νο. 6 του ταμπλό, Elias Ymer, επικρατώντας του ανερχόμενου Σουηδού τενίστα με 6-4, 3-6, 6-2.
 

tennisnews.gr