Πρώτη νίκη για την Εθνική Κύπρου

Μια καλή "προπόνηση" που συνοδεύτηκε με άνετη νίκη επί της Ανδόρρας με 3-0, ήταν ο απολογισμός της πρώτης μέρας των αναμετρήσεων της Εθνικής ομάδας Davis Cup.

Η Κυπριακή ομάδα μπήκε με το δεξί, στους αγώνες, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της στον Όμιλο Β, της Ευρωπαϊκής Ζώνης Group III που διεξάγονται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας από 4-7 Απριλίου. Επόμενος αντίπαλος την Μ.Πέμπτη θα είναι η ομάδα του Σαν Μαρίνο.

Ο Πέτρος Χρυσοχός ήταν ο πρώτος που αγωνίστηκε στο ξεκίνημα της μέρας, σημειώνοντας την πιο γρήγορη νίκη, αφού χρειάστηκε μόλις 36 λεπτά για καταβάλει την αντίσταση του Γκιγιέρμο Ζιαρεγκί με 2-0 (6-0, 6-0), χάνοντας μόλις εννέα πόντους σε όλο τον αγώνα (!!!).

Στην δεύτερη αναμέτρηση η επικράτηση του Μενέλαου Ευσταθίου επί του Έρικ Κέρβος Νογκέρ, ήταν εξίσου εύκολη, επίσης με 2-0 (6-0, 6-0) σε 42 λεπτά.

Στο Διπλό αγωνίστηκαν οι άλλοι δύο αντισφαιριστές της Εθνικής ομάδας, ο Λευτέρης Νέος και ο Νικόλας Κάμπελ που κέρδισαν τους παραπάνω δύο αντισφαιριστές της Ανδόρρας με 2-0 (6-2, 6-3) σε μία ώρα και επτά λεπτά.

Την Μ.Πέμπτη, η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει το Σαν Μαρίνο που ηττήθηκε την πρώτη μέρα των αγώνων από την επικεφαλής του Ομίλου ομάδα του Μονακό με 3-0, χωρίς να καταφέρει να κερδίσει όχι μόνο κάποιο σετ στους τρεις αγώνες, αλλά ούτε και ένα γκέιμ, τόσο στο Μονό όσο και στο Διπλό.

Ο πρώτος αγώνας Κύπρου-Σαν Μαρίνο θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί. Τους αγώνες αναμένεται να παρακολουθήσει και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου Νώντας Μεταξάς, ο οποίος μεταβαίνει στο Πλόνβτιβ το πρωί της Μ.Πέμπτης για να βρεθεί δίπλα στην ομάδα μέχρι το τέλος των υποχρεώσεων της. Στην Βουλγαρική πόλη βρίσκονται και 15 περίπου φίλοι του Τένις που ταξιδεψαν από την Κύπρο για τους αγώνες.

Aπό Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου