Στα... ημιτελικά η Ρόμα!

Η Ρόμα επιβλήθηκε εύκολα με 4-0 της Σαμπντόρια, πήρε την πρόκριση στους «8» και ετοιμάζεται για τα ημιτελικά με αντίπαλο την Τσεζένα.

Η Ρόμα πήρε εύκολα την πρόκριση στα προημιτελικά και λογικά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να τσεκάρει και το εισιτήριο για τα ημιτελικά, καθώς υποδέχεται την Τσεζένα στη Ρώμη στην επόμενη φάση.

Η Σαμπντόρια μπήκε δυνατά και στο 3' είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Μουριέλ εντός περιοχής. Η Ρόμα απάντησε με το σουτ του Ρούντιγκερ (13') που έφυγε ελάχιστα άουτ και το ματς γενικά ήταν ανοιχτό και με πολύ καλό ρυθμό. Οπως πολύ καλό ήταν και το σουτ του Παρέδες στο 25' που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Αργεντίνος προσπάθησε ξανά στο 34' αλλά ο Πουτζιόνι απέκρουσε και τελικά το 1-0 ήρθε στο 39' και ήταν γκολάρα! Ο Σιλβέστρε αντί να διώξει, σήκωσε την μπάλα για τον Ναϊνγκολάν και αυτός την έστειλε όπως έπρεπε, εκεί που έπρεπε (1-0)! Και πάνω στον ενθουσιασμό τους, οι Τζαλορόσι πλησίασαν σε δύο περιπτώσεις το δεύτερο γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου αλλά Ελ Σαράουι και Ναϊνγκολάν δεν το έκαναν.

Οι παίκτες του Σπαλέτι χρειάστηκαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να τελειώσουν τα πάντα με το ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 47’ ο Ελ Σαραουί έδωσε την ασίστ, ο Τζέκο άφησε ωραία την μπάλα να περάσει και πλάσαρε άψογα με το αριστερό για το 2-0. Το ματς από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος αποδείχθηκε τυπική διαδικασία, με τους γηπεδούχους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και τον Ελ Σαραουί να κάνει το 3-0 στο 61’ μετά από ασίστ του Τζέκο και τον Ναϊνγκολάν να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 4-0 στο 90’.