Μαζική συμμετοχή

Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν το απόγευμα της Κυριακής (23/10) στην Έγκωμη, στον αγώνα δρόμου 5χλμ «RunAsOne», που διοργάνωσαν οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου. Η διοργάνωση είχε χαρακτήρα funrun, όπου μεγαλύτερη αξία είχε η συμμετοχή, ο τερματισμόςαλλά και η διασκέδαση όλων των δρομέων. Ο αγώνας εντασσόταν στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ με τίτλο «Παιδί, Διατροφή και Υγεία». Τηβραδιά έκλεισαν οι Onirama, σε ένα μεγάλο πάρτι με το οποίο κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τα 20χρονα των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ. 
Πριν τον αγώνα των 5χλμ, έγινε αγώνας 1χλμ για παιδιά αλλά και ενήλικες.Όλα τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη δημιουργία εξατομικευμένου πλάνου διατροφής για 2.000 παιδιά, 9-12 χρόνια, από μέλη του Συνδέσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου, με τη συνεργασία του οποίου γίνεται το πρόγραμμα «Παιδί, Διατροφή και Υγεία».
«Εκκίνηση ενός προγράμματος»
Την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Έγκωμης κ. Ζαχαρίας Κυριάκου ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία για προαγωγή της υγιεινής διατροφής και της άσκησης στα παιδιά. Ο Γιώργος Θεοδότου, εκ μέρους των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ σημείωσε πως «βρισκόμαστε στην εκκίνηση ενός προγράμματος που θα διαρκέσει σε όλη την τρέχουσα σχολική χρονιά και που στόχο έχει τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και την αλλαγή του καθιστικού τρόπου ζωής των παιδιών, αλλά και όλων μας». Η κα Σούλα Κολακίδου, αντιδήμαρχος Λευκωσίας, εξήρε τη σημασία του μηνύματος το οποίο μετέδωσε το «RunAsOne» ενώ ευχήθηκε η προσπάθεια να συνεχιστεί και αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός.
Τη διοργάνωση στήριξαν με την παρουσία τους ο 8ος Ολυμπιονίκης της Δισκοβολίας Απόστολος Παρέλλης, η σπρίντερ Ραμόνα Παπαϊωάννου καθώς και άλλοι αθλητές όπως Άντρη Χριστοφόρου, η Νεκταρία Παναγή και ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής. Στα 5χλμ νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Ττοφή, με δεύτερο τον Πανίκο Στυλιανού και τρίτο τον Πάνο Γεωργιάδη, ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η  Αντωνία Ορφανού, δεύτερη η Νάτα Παναγιώτου και τρίτη η Κατερίνα Περικλέους. Πέρα από αναμνηστικά μετάλλια, οι τρεις πρώτοι νικητές σε άνδρες και γυναίκες πήραν και δωροεπιταγές για ψώνια από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Το «RunAsOne» στήριξε η Τράπεζα Κύπρου, χορηγοί ήταν η ACSCourier, το τυπογραφείο Landas, το φυσικό νερό πηγής «Κύκκος» και το Lucozade και υποστηρικτής το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στο www.facebook.com/AlphamegaHypermarkets.