Τάβλι/πιλόττα

Συνεχίζει την παράδοση με τουρνουά ταβλιού, πικέτου και πιλόττας η Αναγέννηση Δερύνειας. Οι άνθρωποι της ομάδας ενημερώνουν σχετιικά...

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον διεξήχθησαν, κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάριο και Απρίλιο τα Ενδοσωματειακά Πρωταθλήματα Ταβλιού, Πικκέτου και Πιλόττας, τα οποία διοργανώνονται από την Οργανωτική Επιτροπή της Αναγέννησης Δερύνειας, στο οίκημα του Συλλόγου.

Τα πρωταθλήματα διεξάγονται εδώ και χρόνια και δίδουν την ευκαιρία σε αρκετούς λάτρεις των αθλημάτων (εδώ σημειώνουμε ότι, τουλάχιστο το άθλημα του ταβλιού, όπως και της ντάμας και μπιλιάρδου, καλλιεργούνται στο Σύλλογο της Αναγέννησης από τον καιρό της ίδρυσής του, γύρω στα 1920), να διαγωνιστούν και να επιδείξουν τις ικανότητες τους, κερδίζοντας βαρύτιμα έπαθλα. 

Τάβλι 

Στο πρωτάθλημα Ταβλιού, διαγωνίστηκαν 52 ταβλαδόροι, σε συναρπαστικούς αγώνες, όπου ο κάθε ένας, με σύμμαχους τη μαεστρία (σε κάποιους περισσότερη και σε κάποιους λιγότερη), τη «τέχνη» και φυσικά το ζάρι, χάρισαν στους θαμώνες ευχάριστες στιγμές. Στον τελικό, αγωνίστηκαν οι Παναγιώτης Ψωμάς και Μάριος Ηλία. Νικητής ο Παναγιώτης Ψωμάς, με 7-6, ο οποίος θα φέρει και τον τίτλο του «Πρωταθλητή 2017», Στον μικρό τελικό ο Γιάγκος Σωτηρίου επεκράτησε του Μιλτιάδη Αχιλλέως, με σκορ 7-5. Το πρωτάθλημα ταβλιού αθλοθέτησε η εταιρία "ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΙ ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΚΗΣ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ". Τα έπαθλα στους νικητές απένειμε ο Πρόεδρος της Αναγέννησης, κ. Παύλος Παύλου.

Πικέτο 

Στο Πικέτο είναι ιδιαιτέρα αγαπητό στη Δερύνεια. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, όπου η ατομική ευστροφία και η καλή μνήμη, έχουν την σημασία τους, διαγωνίστηκαν 21 αθλητές. Στο τελικό η αμφίρροπη αναμέτρηση, ανέδειξε νικητή, τον Τάσο Χατζηλευτέρη και περιόρισε τον φιναλίστ, Μάριο Ηλία, στη δεύτερη θέση. Το πρωτάθλημα Πικέτου αθλοθέτησε η φίλαθλος εταιρεία PANALEX LTD, "Κτήμα Χριστούδια", Αυθεντικός Οίνος Κύπρου, η οποία αθλοθετεί ανελλιπώς τα Ενδοσωματειακά Πρωταθλήματα της Αναγέννησης. Στους θαμώνες του Συλλόγου η εταιρία, η οποία αντιπροσωπεύει τα κρασιά «κτήματος Χριστούδια», προσέφερε προϊόντα της, κατά τη διάρκεια του τελικού. Τα έπαθλα απένειμαν οι Πρόεδρος της Αναγέννησης, κ. Παύλος Παύλου και Λάμπρος Χριστοδούλου εκ μέρους των αθλοθετών.

Πιλόττα

Στο παιχνίδι αυτό έλαβαν μέρος 66 διαγωνιζόμενοι (τριάντα τρία ζευγάρια), πράγμα το οποίο φανερώνει και το πόσο δημοφιλές είναι. Η φύση του παιχνιδιού απαιτεί άρτια γνώση του τρόπου σκέψης και δράσης του «συντρόφου» (αλλά και του αντιπάλου), και κατ’ επέκταση συντονισμό κινήσεων. Αυτά τα χαρακτηριστικά και φυσικά, ένα καλό «κόψιμο» της «μάτσας», αποτελούν τη συνταγή της επιτυχίας. Φέτος την επιτυχία αυτή «άγγιξαν» οι νεαροί Μιχάλης Καλλής και Τασος Ισαάκ, οι οποίοι επεκράτησαν των επίσης νεαρών, Γιώργου Α. Σάττου και Κυριάκου Δ. Καραΐσκου. Στους τέσσερις νικητές απονεμήθηκαν έπαθλα από τη φίλαθλο εταιρεία "ZOOM COPY CENTER", Αντίγονος Καούλας

Το Δ.Σ. ευχαριστεί την Οργανωτική Επιτροπή για την άρτια διοργάνωση. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τις εταιρίες PANALEX Ltd, "ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΙ ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΚΗΣ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ"και "ZOOM COPY CENTER" - Αντίγονος Καούλας, για την στήριξη που παρέχουν στις ενδοσωματειακές διοργανώσεις. Θερμά συγχαρητήρια, επίσης, εύχεται το Δ.Σ. στους νικητές αλλά και γενικά σ’ όλους όσοι έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς.