Συμφωνία-μαμούθ η Τσέλσι!

Η Τσέλσι θα έχει νέο χορηγό στη φανέλα της, με την ιαπωνική εταιρεία ελαστικών Yokohama Rubber να πληρώνει στους μπλε 40 εκατ. λίρες τον χρόνο.

Η Τσέλσι αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τη συμφωνία της με την Yokohama Rubber για τη φανέλα. Οι μπλε θα βάζουν 40 εκατ. λίρες στα ταμεία τους για κάθε σεζόν, κάτι που κάνει τη συμφωνία την δεύτερη ακριβότερη στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, με την Γιουνάιτεντ να κρατάει τα ηνία, καθώς εισπράττει 53 εκατ. λίρες ετησίως από την Chevrolet.

Τα έσοδα από τη νέα συμφωνία θα είναι υπερδιπλάσια από την προηγούμενη με την Samsung, που είχε ανανεωθεί το 2012 για 18 εκατ. λίρες ετησίως. Η Τσέλσι βρισκόταν σε συζητήσεις και με την Turkish Airlines, όμως οι Τούρκοι απέσυραν την τελευταία στιγμή την προσφορά τους λίγο πριν τα Χριστούγεννα, καθώς δεν ήταν διατεθειμένοι να ανέβουν τόσο ψηλά.

Η Yokohama Rubber ξεκίνησε να εμπορεύεται ελαστικά στην Ιαπωνία και επεκτάθηκε στις ΗΠΑ το 1969. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, έχει ήδη συμφωνίες με τους Μπόστον Σέλτικς και τους 

gazzetta.gr