Σκάνδαλο;

Δημοσίευμα του γερμανικού «Der Spiegel» φέρνει στη δημοσιότητα απόπειρες… πληρωμών διάσημων ποδοσφαιριστών για να συμμετάσχουν στους αγώνες.


Σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό, ο μάνατζερ του Λιονέλ Μέσι προσέφερε ποσό 250.000 δολάρια στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι για να πάρει μέρος σε δύο φιλανθρωπικά παιχνίδια που διοργάνωσε ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής το 2013 στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα στην Ισπανία γίνεται παρόμοια έρευνα για το κατά πόσο οι συμμετέχοντες σε αυτούς τους αγώνες δεν συμμετέχουν εθελοντικά, αλλά πληρώνονται. Το περιοδικό φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφα που αποδεικνύουν πως η ειαιρεία «Imagen Deportiva», ιδιοκτησίας του Γκιγέρμο Μαρίν, εκπροσώπου του Μέσι, πρότεινε στο μάνατζερ του Λεβαντόφσκι τη συμμετοχή του παίκτη σε δυο παιχνίδια έναντι 250.000 δολαρίων. Στα έγγραφα, που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπάρχει ημερομηνία 15 Μαρτίου 2013 και γίνεται αναφορά στα φιλανθρωπικά παιχνίδια «Οι φίλοι του Μέσι vs Παικτών από τον υπόλοιπο κόσμο» στο Λος Άντζελες (αγώνας που τελικά ακυρώθηκε) και στο Σικάγο. 

Το ίδιο e-mail, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του «Der Spiegel» εστάλη στους εκπροσώπους των Αγουέρο, Ντρογκμπά, Ιμπραϊμοβιτς, Φάμπρεγας και Κασάνο. «Η προσφορά μας αφορά την αμοιβή του ποδοσφαιριστή, δύο εισιτήρια business class και διαμονή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του Μαρίν. Ο μάνατζερ του Λεβαντόφσκι επιβεβαίωσε την πρόταση, αλλά τόνισε ότι ο παίκτης την απέρριψε αμέσως. Παρόλα αυτά, οι διοργανωτές επέμειναν και έστειλαν νέο email στις 10 Ιουνίου 2013 ζητώντας και πάλι τη συμμετοχή του Πολωνού στα παιχνίδια. Μάλιστα, ο Μαρίν βλέποντας πως ο Λεβαντόφσκι δεν ήταν ιδιαίτερα θερμός να συμμετάσχει, αύξησε την αρχική χρηματική προσφορά των 90.000 ευρώ σε 110.000 και τελικά σε 250.000 δολάρια.  «Δεν θελήσαμε να εμπλακούμε σε τέτοιου είδους δοσοληψίες» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λεβαντόφσκι στο «Dερ Spiegel».

sdna.gr