Σεξιστικές επιθέσεις

Καμπάνια της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας με αφορμή όσα... ακούει η όμορφη Έβα Καρνέιρο στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ.


Όλα άρχισαν από καταγγελία της Τσέλσι ότι ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα από οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μάντσεστερ Σίτι.  «Το θέμα της ισότητας είναι πολύ σοβαρό. Απεχθανόμαστε τις διακρίσεις σε όλες της τις μορφές, συμπεριλαμβανομένου του σεξισμού. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και θέλουμε να εξαλειφθεί από το άθλημα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο λονδρέζικος σύλλογος. 

Στο πλευρό της Καρνέιρο βρίσκεται ο οργανισμός «Women in Football» που προωθεί σχετική εκστρατεία στα social media, ενώ έχει ήδη έρθει σε επαφή με 92 αγγλικούς συλλόγους για να έχουν στους πάγκους τους γυναίκες εν όψει και της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας στις 8 Μαρτίου. 

Στο θέμα που έχει προκύψει, πήρε θέση και η υπουργός Αθλητισμού της χώρας,  Έλεν Γκραντ, τονίζοντας πως στόχος είναι η ενασχόληση περισσότερων γυναικών με το ποδόσφαιρο. «Πρέπει να υπερασπιζόμαστε και να γιορτάζουμε για τις γυναίκες που εργάζονται στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου και παίζουν ζωτικό ρόλο στην παραγωγή του παιχνιδιού.Ο σεξισμός, σε οποιοδήποτε μορφή, δεν πρέπει να γίνεται ανεκτός. Επικροτώ την προσπάθεια να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αναφέρουν τυχόν περιστατικά σεξιστικής κακοποίησης» ήταν τα λόγια της Γκραντ.  

sdna.gr