Όλα έτοιμα για τον 9ο Μαραθώνιο

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ

Με συμμετοχή – ρεκόρ 10.000 δρομέων διεξάγεται την Κυριακή, 29 Μαρτίου ο 9ος διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στην Κύπρο, βάσει συμμετοχών. Περίπου 1.500 δρομείς προέρχονται από το εξωτερικό. Στη Λεμεσό θα τρέξουν δρομείς από τέσσερις ηπείρους. Ο γηραιότερος είναι ο κ. Αντρέας Παμπακάς, 78 χρόνων, ενώ θα τρέξουν και παιδάκια 5-6 χρόνων. 
Τον Μαραθώνιο διοργανώνουν ο Δήμος Λεμεσού μαζί με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, τον ΓΣΟ και την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού. Πρόκειται για έναν αγώνα διαπιστευμένο τόσο από την IAAF όσο και από την AIMS. 
Η Λεμεσός έχει ήδη αρχίσει να υποδέχεται τους χιλιάδες δρομείς στον ΧαρουπόμυλοΛανίτη από το πρωί της Παρασκευής στις 09:00 έως τις 18:00, ενώ το ίδιο ωράριο θα ισχύει και το Σάββατο, παραμονή του αγώνα. Μαζί με τη διαπίστευση οι αθλητές παραλαμβάνουν αριθμό εγγραφής, αναμνηστικά και ένα δωράκι από την Aegean Airlines.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:00 το πρωί από την  περιοχή του Μόλου ενώ οι αθλητές του Μαραθωνίου θα τρέξουν μέχρι το Le Meridien, στρίβοντας πίσω προς το νέο λιμάνι και απ’ εκεί θα επιστρέψουν στον Μόλο για τερματισμό. 
Η τελετή έναρξης ξεκινάει στις 08:30. Στις 09:00 ξεκινάει επίσης ο Ημιμαραθώνιος, το Δρόμος Υγείας 10χλμ ο PrimetelΕταιρικός Μαραθώνιος και ο ατομικός δρόμος 5χλμ, ενώ στις 12:00 θα εκκινήσει ο McDonald’s Μαθητικός Δρόμος 1χλμ (εγγραφές για τον δρόμο ενός χιλιομέτρου γίνονται στον Χαρουπόμυλο 9:00 – 18:00, Παρασκευή και Σάββατο).
Με την άφιξη των πρώτων αθλητών γύρω στις 09:45 ξεκινάει στον Μόλο το μεγάλο Marathon Party από το Guaba Beach Bar. Στις 11:30 θα γίνουν οι απονομές για τον Μαραθώνιο και στις 13:30 για τις υπόλοιπες κατηγορίες.
«Όλη η πόλη μας τρέχει»
«Η Λεμεσός είναι στη γραμμή εκκίνησης. Τα πάντα έχουν ρυθμιστεί. Δεκάδες εβδομάδες σκληρής προετοιμασίας έφτασαν στο τέλος τους και πλέον είμαστε πανέτοιμοι να παρουσιάσουμε έναν άρτια οργανωμένο αγώνα, ανταμείβοντας την εμπιστοσύνη των χιλιάδων δρομέων» λέει ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Σπύρος Σπύρου. «Θέλω να απευθύνω  ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους δούλεψαν άοκνα αυτό το διάστημα αλλά και στους εκατοντάδες εθελοντές, που μας διευκολύνουν τη ζωή και το έργο. Αλλά και να καλέσω τον κόσμο της Λεμεσού, να έρθει, να τρέξει, να βοηθήσει ή να χειροκροτήσει τους αθλητές. Όλη η πόλη μας τρέχει στον 9ο διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ» επισημαίνει ο κ. Σπύρου.
Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση «λόγω των διεθνών προδιαγραφών του Μαραθωνίου, η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού είναι υποχρεωμένη να κλείσει για την τροχαία κίνηση ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, μήκους περίπου 21χλμ, από τον κυκλικό κόμβο Νέου Λιμανιού μέχρι και την πάροδο που οδηγεί στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Μονής». Οι διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν τους πολίτες της Λεμεσού για την υπομονή και την υποστήριξή τους.
Περισσότερες πληροφορίες και συνεχής ενημέρωση για τον Μαραθώνιο  Λεμεσού ΓΣΟ στο www.limassolmarathon.comκαι στο www.facebook.com/limassolmarathon.