Εκκίνηση...

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε την εκκίνηση στον Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να δίνει την εκκίνηση ξεκίνησε στις 09:00 το πρωί της Κυριακής, 29 Μαρτίου ο 9ος διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, από την περιοχή του Μόλου. 

«Ως απόγονοι αυτών που εμπνεύστηκαν τον  Ολυμπισμό και διέδωσαν ανά την υφήλιο το Ολυμπιακό Πνεύμα, θεωρούμε πως η συμμετοχή και η άθληση είναι ζητούμενα που προηγούνται της  νίκης» είπε ο κ. Αναστασιάδης, απευθυνόμενος στους 10.000 δρομείς που «καθιστούν τη σημερινή εκδήλωση την πλέον μαζική, καθώς όλες οι διαθέσιμες θέσεις συμμετοχής έχουν εξαντληθεί» όπως ανέφερε.

Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου, τον πρόεδρο του ΓΣΟ κ. Νεοκλή Θωμά και τον επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Σπύρο Σπύρου, ο κ. Αναστασιάδης συνεχάρη ιδιαιτέρως τους 1.500 ξένους δρομείς «που έφτασαν από τις πλείστες χώρες της Ευρώπης, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Αυστραλία, την Κίνα αλλά και την Τουρκία» όπως είπε.

Ο κ. Αναστασιάδης  μίλησε για τα 1.500 παιδιά του McDonalds Μαθητικού Δρόμου 1χλμ  λέγοντας πως «έχει ιδιαίτερη σημασία να βιώσουν έμπρακτα την συμμετοχή». Συνεχάρη επίσης τους 500 και πλέον εθελοντές. 

Μιλώντας για τον Μαραθώνιο δήλωσε πως «ξεκίνησε πριν εννιά χρόνια με τη συμμετοχή μόλις 70 αθλητών και φέτος έχει ξεπεράσει τις 10.000 συμμετοχές, καθώς τα έξι τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των αρχών της πόλης μας, του Δήμου,  του Επιμελητηρίου, της εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΓΣΟ και του ιδιωτικού τομέα».