Αύξηση ομάδων

Η διοίκηση του Εργοτέλη, όπως αναμενόταν έστειλε επίσημο αίτημα στη Superleague για την αναβολή της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος.

Όπως σας έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, η διοίκηση του Εργοτέλη είχε σκοπό να ζητήσει επίσημα από τη Superleague να αναβάλει την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος κατά μία σεζόν.

Συγκεκριμένα, του χρόνου προβλέπεται η διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 16 ομάδες και τον υποβιβασμό τεσσάρων φέτος. Ωστόσο, η αποχώρηση των Νίκης Βόλου και ΟΦΗ έχει αλλάξει αρκετά τα δεδομένα.

Από τους συλλόγους που μάχονται για την παραμονή, υπάρχουν ομάδες που έχουν κερδίσει εννέα βαθμούς στα χαρτιά, κάτι που σύμφωνα με την πλευρά του Εργοτέλη, αποτελεί και αλλοίωση του πρωταθλήματος.

Για το λόγο αυτό, οι «κιτρινόμαυροι» αποφάσισαν να στείλουν επίσημο αίτημα στη Superleague, κάτι που έγινε σήμερα, έτσι ώστε να τεθεί στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ της Τετάρτης το θέμα.

Ο Εργοτέλης ζητάει την αναβολή της αναδιάρθρωσης για τη σεζόν 2016-17 και να διεξαχθεί και του χρόνου το πρωτάθλημα με 18 ομάδες. Το επίσημο αίτημα εστάλη και σε όλες τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό, παίζει και το γεγονός πως οι υπόλοιπες ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους, συμμερίζονται την άποψη του Εργοτέλη για αλλοίωση του αποτελέσματος και δείχνουν θετικές στο ενδεχόμενο να υπάρξει η αναβολή της αναδιάρθρωσης.