Εθνικάρα!

Εθνική Κύπρου Ράγκμπι Αποτέλεσμα Ουγγαρία 15 Κύπρος 17. Αγρινά: Δεν σταματήσαμε ποτέ

Δεν τα παράτησε η Εθνική Κύπρου στον εκτός αγώνα με την Εθνική Ουγγαρίας το Σάββατο και αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ από την αρχή του αγώνα κατάφερε να επικρατήσει στο τέλος με σκορ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

 Ο προπονητής της Εθνικής κ. Rick Wadmore ανάφερε μετά το τέλος του αγώνα ότι «Ένα λεπτό απέμενε και χάναμε με τρεις πόντους που σήμαινε ότι για να κερδίσουμε χρειάζονταν να σκοράρουμε με τέρμα. Με πέναλτι απλώς θα ισοφαρίζαμε. Τα παλληκάρια μας δεν σταμάτησαν ποτέ και ήξερα ότι αν βρίσκαμε μια ευκαιρία θα παίρναμε την νίκη, όπως και έγινε. Η τελευταία φορά που επισκεφτήκαμε την Ουγγαρία (2013) κερδίσαμε με ένα πόντο  διαφορά 15-16 αλλά ήμασταν μπροστά και δεν κυνηγούσαμε τον αγώνα. Ελπίζω να μην μας γίνει συνήθεια με την Ουγγαρία. Αν και είναι καλό για το θέαμα και τους φιλάθλους για την προπονητική ομάδα είναι δύσκολο.»

Σκόρερ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα μετά από συνδυασμένη επίθεση ο Ματθαίος King τον οποίο οι αθλητές αγκάλιασαν με ανακούφιση καθώς ενδεχόμενη ήττα θα δυσκόλευε πολύ την Εθνική που υποδέχεται την πρωτοπόρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2Β Λιθουανία στις 2 Μαΐου στο Παφιακό.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ράγκμπι (ΚΟΡΑ) κ. Βασιλειάδης ο οποίος ήταν παρών στον αγώνα ανάφερε ότι «Καρδιοχτυπήσαμε με την Ουγγαρία. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος να ξαναβρώ την φωνή μου. Νόμιζα ότι χάσαμε το παιχνίδι κάτι το οποίο θα ήταν άδικο καθώς ήμασταν η ομάδα που πίεζε περισσότερο και είχε σκοράρει μέχρι το 79ο λεπτό του αγώνα δυο τέρματα με τον εξαιρετικό και αθλητή του αγώνα  Burhan Torgut. Για ακόμη μια φορά η άμυνα μας δεν άφησε τους αντίπαλους να σκοράρουν αλλά η απειθαρχία μας η οποία μπορεί να αποδοθεί στον ενθουσιασμό τον αθλητών μας έδωσε την ευκαιρία στου Ούγγρους να ηγούνται στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.  Επ΄ ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ράγκμπι τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ουγγαρία κ. Αντώνη Θεοχάρους για την παρουσία και υποστήριξη που μας έδωσε. Μπράβο στα παιδία, μας κάνουν περήφανους για τα κατορθώματα τους.»
Ο αγώνας άρχισε με γρήγορους ρυθμούς και μόλις στο 1ο λεπτό μετά από παράβαση της Κύπρου οι Ούγγροι άνοιξαν το σκορ με πέναλτι 3-0. Η Κύπρος άργησε να βρει το ρυθμό της και χρειάστηκε μια πολύ καλή ατομική ενέργεια από το Burhan στο 22ο λεπτό, ο οποίος πέρασε μόνος του την άμυνα των Ούγγρων για να ανοίξει το σκορ η Κύπρος με τέρμα 3-5.  Στο 27ο και 39ο λεπτό όμως πάλι με πέναλτι οι Ούγγροι πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 9-5.  Η Κύπρος μετά από οδηγίες του προπονητή άρχισε τον αγώνα πιο σβέλτα στο 2ο ημίχρονο και μετά από καλές ενέργειες κατάφεραν να πετύχουν το 2ο τέρμα τους στο 48ο λεπτό πάλι με σκόρερ τον Burhan, 9-10. Ο Αλέξανδρος Ζαβάλλης με επιτυχές κτύπημα  ανέβασε το σκορ υπέρ της Κύπρου σε 9-12. Άρχισαν οι αλλαγές με τον προπονητή να θέλει να φρεσκάρει την ομάδα και μια από αυτές για την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική Κύπρου ο νεαρός Ανδρέας Αντωνίου Παπάς που μπήκε στον αγώνα στο 52ο λεπτό με τον αριθμό 20. Στο 59ο και 71ο λεπτό όμως του αγώνα οι Ούγγροι πήραν ξανά το προβάδισμα με δυο πέναλτι κάνοντας το σκορ 15-12.

Η Κύπρος πίεσε στα τελευταία λεπτά του αγώνα αλλά δεν κατάφερνε να πετύχει το τέρμα της νίκης. Όλα φαίνονταν να οδηγούν σε ήττα για την Εθνική η οποία θα ήταν η 2η συνεχόμενη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτι το οποίο θα δυσκόλευε την συνέχεια για τα Αγρινά, αλλά οι αθλητές μας βρήκαν το κουράγιο να συνδυαστούν εξαιρετικά και να σκοράρουν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα κάνοντας το σκορ 17-15.

Η συνέχεια για την Εθνική μας στο Παφιακό όπου θα υποδεχθούν την Λιθουανία στις 2 Μαΐου.
Ο Πρόεδρος της ΚΟΡΑ για τον αγώνα με την Λιθουανία ανάφερε «Πέρσι χάσαμε από τους Λιθουανούς στην έδρα τους στο ράγκμπι 7ς. Στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κατηγορίας Α μας κέρδισαν με σκορ 15-7. Ήταν αγώνας που μπορούσαμε να κερδίσουμε αλλά με την ήττα τελικά τερματίσαμε 3η και οι Λιθουανία 1η. Ανυπομονούμε να τους συναντήσουμε στο Παφιακό και με την συμπαράσταση του φιλάθλου κοινού ελπίζουμε να πάρουμε την νίκη και να κρατήσουμε το αήττητο εντός Κύπρου.»

Η Εθνική ομάδα:
Μάρκος Mladenovic (αρχηγός ομάδας) Αλέξανδρος Ιωάννου, Μάριος Ζακακιότης, Κυριάκος Βατικιότις, Jack Bilton,  Αλέξανδρος Φιλιώτης,  Daniel McFarlane, Φραντσέσκος Σταύρου, Burham Torgut, Μιχάλης Άσπρου, Ρένος Ιωαννίδης, Αλέξανδρος Ζαβαλής, Γιώργος Αγαθοκλέους, Luke Peters, Ματθαίος King, Χρίστος Κασάπης, Στυλιανός Παναγιώτου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,  Scott Lennox, Ανδρέας Αντωνίου-Παπάς Ryan Bennett,  Stevie Awah και Θωμάς Τιμοθέου.

fotos Gabriella Ormayne Kovacs