"Δεν περιμένω βοήθεια από το κράτος"

ΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΛΕΥΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΤΖΙΩΡΤΖΗΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

«Δεν περιμένω βοήθεια από το κράτος. Ας βοηθήσει τους άπορους»
Τρέχει με 290χλμ/ώρα και δεν έχει καν δίπλωμα οδήγησης. Σε μερικές μέρες κλείνει τα 18 και μιλάει με ωριμότητα που θα ζήλευε ένας 30άρης. «Σίγουρα από το Κράτος δεν περιμένω βοήθεια. Θέλω το κράτος να βοηθάει τις άπορες οικογένειες, μόνο. Μόνο από κυπριακές εταιρείες περιμένω να με βοηθήσουν» και προσθέτει: «υπάρχει Θεός και πιστεύω θα έρθουν όλα όπως πρέπει».
Αυτά λέει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ο ανερχόμενος Κύπριος πιλότος που έχει όνειρο να βάλει την Κύπρο στον χάρτη της Formula 1, «να βγάλω την Κύπρο προς τα έξω». Γιος του παλιού ραλίστα Ανδρέα Τζιωρτζή, ο Βλαδίμηρος τρέχει από πέντε χρόνων και είναι επτά φορές Πρωταθλητής Κύπρου στα καρτ, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια κάνει δοκιμαστικά με μονοθέσια της Formula 3. Πέρσι αγωνίστηκε σε κάποιους γύρους της Formula Russia.
Οι προτάσεις από το εξωτερικό πέφτουν βροχή. Formula 4 BRDC, Formula Russia, Euro Formula 3, Asia Cup Series. Σε ένα δύσκολο σπορ όπως το μηχανοκίνητο, εάν δεν έχεις χορηγούς δεν μπορείς να πας πουθενά. Και ο Βλαδίμηρος παλεύει. Παλεύει με το σχολείο, την προετοιμασία για τις παγκύπριες εξετάσεις, το γυμναστήριο, τα καρτ, τον εξομοιωτή αλλά και με τα στελέχη των επιχειρήσεων, ώστε να βρει τα απαιτούμενα κονδύλια για να τρέξει στο εξωτερικό.