«Μία μέρα χωρίς χαμόγελο είναι μία χαμένη μέρα»

Για εμάς, ο λειτουργικός σχεδιασμός έχει να κάνει με με τη λειτουργικότητα και τη βελτίωση της καθημερινής ζωής στο σπίτι. Η λειτουργικότητα συνδέεται με τον ωραίο σχεδιασμό και με προϊόντα που σας προσφέρουν στιγμές γέλιου και ευδαιμονίας. Περιεργαστείτε τα υπέροχα μοτίβα του Olle Eksell και θα πάρετε μία γεύση από την καλή διάθεση που θα σας χαρίσουν. Παρόλο που τα σχέδια έχουν δημιουργηθεί αρκετά χρόνια πριν, μάς κάνουν να χαμογελάμε με την καρδιά μας ακόμα και σήμερα. Ο ενθουσιασμός του Υπεύθυνου Σχεδιασμού Marcus Engman σχετικά με τη συνεργασία τους είναι ολοφάνερος:

Στην ΙΚΕΑ, οι σχεδιαστές και τα σχέδιά τους μας αφήνουν άφωνους. Η δημιουργικότητά τους και το τι μπορούμε να μάθουμε από αυτούς είναι κάτι μαγευτικό. Είναι πολύ δημιουργικό και σημαντικό να ενδιαφερόμαστε για το παρόν και το μέλλον μας, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το παρελθόν μας. Εμπνευστείτε ελεύθερα από τον σχεδιαστή Olle Eksell, με οδηγό τη χαρά, τη φαντασία και την περιέργεια.
Αυτή η συλλογή είναι το αποτέλεσμα μίας ονειρεμένης συνεργασίας με έναν από τους πιο διακεκριμένους Σουηδούς γραφίστες, τον Olle Eksell (1918-2007).

Η δουλειά του; Είχε σχεδιάσει το λογότυπο μίας διάσημης σουηδικής εταιρείας κακάο το 1956, είχε
δημιουργήσει εκατοντάδες εξώφυλλα βιβλίων, αφίσες και υφάσματα με σχέδια, ενώ είχε ασχοληθεί και με τη
συγγραφή βιβλίων με θέμα το σχεδιασμό. Αισθανόμαστε περήφανοι που μπορούμε να ενσωματώσουμε το
παιχνιδιάρικο πνεύμα του και τα γοητευτικά του σχέδια σε προϊόντα μας που συνθέτουν την καθημερινή μας
ζωή.
Η συλλογή ÖNSKEDRÖM περιλαμβάνει κυρίως 3 διαφορετικά μοτίβα του Olle Eksell, το καθένα με τη δική του γλυκιά ιστορία. Οι δημιουργίες του εμφανίζονται σε διάφορα προϊόντα, από κάρτες, σουβέρ, δίσκους και κούπες, έως χαλιά, λευκά είδη, υφάσματα με το μέτρο και αφίσες.

«Αυτό που ευχόμαστε ολόψυχα είναι να εισπράξουν όλοι στην καθημερινή τους ζωή τη χαρά και τη θετική στάση ζωής του Olle.»            
MARCUS ENGMAN Υπεύθυνος Σχεδιασμού, IKEA of Sweden