Η PwC αναλαμβάνει δράση για την ισότητα των φύλων

Η PwC αναλαμβάνει δράση για την ισότητα των φύλων

Ενώνει τις δυνάμεις της με τον φορέα UN Women  και συμμετέχει ως Champion στο κίνημα «HeForShe»


Η PwC ενώνει τις δυνάμεις της με τον φορέα UN Women και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Champion στο πρόγραμμα «IMPACT 10X10X10» και στο κίνημα «HeForShe» για την ισότητα των φύλων

Ο Dennis Nally, Πρόεδρος της PwC International, ανακοίνωσε πρόσφατα τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η PwC για την υποστήριξη του κινήματος «HeForShe» του φορέα UN Women.

Στην Ετήσια Συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας τον Ιανουάριο του 2015, ο Dennis Nally πήρε τον τίτλο του Champion του προγράμματος «IMPACT 10X10X10», καθιστώντας έτσι την PwC έναν από τους πρώτους δέκα εταιρικούς οργανισμούς παγκοσμίως που δεσμεύονται να αναλάβουν αποφασιστική και πρωτοποριακή δράση για επίτευξη της ισότητας των φύλων τόσο εντός όσο και εκτός των δικών τους οργανισμών.

Το συγκεκριμένο έργο θα διεκπεραιωθεί σε συνεργασία με το UN Women, τον φορέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που επικεντρώνεται στην ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2014, το UN Women παρουσίασε το κίνημα «HeForShe», που προσβλέπει στην κινητοποίηση ενός δισεκατομμυρίου ανδρών και αγοριών προς υποστήριξη της ισότητας των φύλων.

Στο πρόγραμμα «IMPACT 10x10x10» του κινήματος «HeForShe» συμμετέχουν 30 ηγετικές προσωπικότητες από τρεις διαφορετικούς τομείς: τον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον ακαδημαϊκό τομέα. Οι 30 αυτοί Champions ανέλαβαν κοινές δεσμεύσεις, έχοντας αναπτύξει παράλληλα και κάποιες επιπλέον δεσμεύσεις, οι οποίες έτυχαν επίσημης αξιολόγησης από ομάδα ειδικών του UN Women και εγκρίθηκαν προσωπικά από την Phumzile Mlambo-Ngcuka, Εκτελεστική Διευθύντρια της UN Women.

Οι Champions του προγράμματος IMPACT επιλέχθηκαν βάσει της φήμης τους στην προώθηση δεοντολογικών πρακτικών, της αποδεδειγμένης ικανότητάς τους στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών, της παγκόσμιας εμβέλειας και της σχετικότητας του αντικειμένου τους. Σημαντικά κριτήρια επιλογής ήταν επίσης η προθυμία τους να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις θέσεις επιρροής τους ώστε να παροτρύνουν και να εμπνεύσουν την αλλαγή σε όλο το φάσμα του ιδιωτικού τομέα.

Ο Dennis Nally υπέγραψε τη Δήλωση των CEOs για την υποστήριξη των Αρχών της Ενδυνάμωσης των Γυναικών (Women’s Empower Principles - WEPs) των Ηνωμένων Εθνών, μια δέσμη αρχών για τις επιχειρήσεις, που προσφέρει καθοδήγηση σε σχέση με τους τρόπους ενδυνάμωσης των γυναικών στον χώρο εργασίας, στην αγορά και στην κοινότητα, και εξέφρασε τη δέσμευσή του στην Αρχή 7: «Μέτρηση και δημόσια αναφορά της προόδου στην επίτευξη της ισότητας των φύλων».

Η PwC έχει προβεί στις ακόλουθες δεσμεύσεις:
1.    Εκπόνηση και εισαγωγή ενός προγράμματος παγκόσμιας εμβέλειας για την ισότητα των φύλων, που απευθύνεται συγκεκριμένα στους άνδρες.
2.    Εισαγωγή ενός Παγκόσμιου Οδηγού Ένταξης που στοχεύει στην περαιτέρω αύξηση του αριθμού των γυναικών σε ηγετικούς ρόλους.
3.    Προώθηση του προγράμματος «HeForShe» μεταξύ των ανθρώπων, των πελατών και των κοινοτήτων της PwC.

Ο Πρόεδρος της PwC International, δήλωσε σχετικά: «Παρά τη μακρόχρονη προσπάθεια προαγωγής της ισότητας των φύλων, πολλές γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωπες με ανισότητες. Δύο πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα. Πρώτο, το πρόβλημα αυτό δεν θα διορθωθεί από μόνο του. Και δεύτερο, ο καθένας έχει το δικό του ρόλο να διαδραματίσει στη δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου.

Η επίτευξη της ισότητας των φύλων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, δεσμεύομαι προσωπικά να συμβάλω στην επίλυση του προβλήματος. Και με την υποστήριξη των 195,000 ανθρώπων της PwC σε 157 χώρες, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των γυναικών και των κοριτσιών σε ολόκληρο τον πλανήτη και να κτίσουμε έναν κόσμο πιο καινοτόμο, όπου άνδρες και γυναίκες θα έχουν περισσότερες επιλογές».