British American Tobacco - Όμιλος Φώτος Φωτιάδης

British American Tobacco - Όμιλος Φώτος Φωτιάδης: Δέσμευση 

στήριξης της κυπριακής οικονομίας 

 

Σημαντικές επενδύσεις και περαιτέρω συμβολή στην προσπάθεια για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας από τη συνεργασία των δύο εταιρειών που συμπλήρωσε τρία χρόνια 

 

Με κοινό όραμα να συνεχίσουν να δίνουν αξία στην κυπριακή κοινωνία, η British American Tobacco Cyprus και ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης παρουσίασαν το πλάνο τους για περαιτέρω επενδύσεις και συνέχιση της στήριξης χιλιάδων Κυπριακών προμηθευτών με τους οποίους συνεργάζονται. Σε εκδήλωση, με αφορμή τα τρία χρόνια συνεργασίας τους, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, βουλευτών, κρατικών αξιωματούχων και άλλων σημαντικών φορέων του εμπορίου και της οικονομίας της Κύπρου, οι δύο εταιρείες-leaders στο λιανικό εμπόριο της Κύπρου, υπογράμμισαν τον στόχο τους για συμβολή στην πορεία ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας. 

 

Η British American Tobacco Cyprus και ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης στηρίζουν σήμερα στην Κύπρο περίπου 2.700 οικογένειες σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού των προϊόντων καπνού και προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ συνολικά οι επενδύσεις τους ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως προς Κύπριους προμηθευτές και τοπικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, η British American Tobacco Cyprus έχει συνεισφέρει τα τελευταία χρόνια περίπου 520 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Η συνεργασία της British American Tobacco στην Κύπρο με την Φώτος Φωτιάδης Διανομείς ξεκίνησε το 2012 και καλύπτει τη διανομή όλων των προϊόντων της εταιρείας στην κυπριακή αγορά. 

 

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης τόνισε τη σημαντική και ουσιαστική συμβολή της British American Tobacco Cyprus και του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης στη στήριξη της κυπριακής οικονομίας, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, επισημαίνοντας ότι με την επιχειρηματική τους δραστηριότητα έχουν διατηρήσει και δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα διανοίγουν νέες προοπτικές για τον τόπο. Ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη τις δύο εταιρείες για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν και τις επενδύσεις που πραγματοποιούν, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το κράτος είναι σύμμαχος και συμπαραστάτης του επιχειρηματικού κόσμου.

 

Οι δύο εταιρείες, παρότι ξεκίνησαν τη συνεργασία τους σε μια περίοδο δύσκολη για το λιανικό εμπόριο και την οικονομία, κατάφεραν πολύ σύντομα να καλύπτουν, με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, το 95% των σημείων πώλησης καπνικών προϊόντων παγκυπρίως, έχοντας πρόσβαση σε 3.000 περίπου σημεία όλων των κατηγοριών. 

 

Η πλούσια εμπειρία και η διαχρονική πορεία του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης στο λιανικό εμπόριο, σε συνδυασμό με την κορυφαία θέση της British American Tobacco στην αγορά καπνικών προϊόντων, κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να επεκτείνει το μερίδιο της τελευταίας στην κυπριακή αγορά, εμπλουτίζοντας την γκάμα της με νέα προϊόντα και σημαντικές καινοτομίες.

 

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που η συνεργασία αυτή δίνει καθημερινά αξία στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία. Η δέσμευσή μας στην Κύπρο είναι συνδεδεμένη με τις επενδύσεις μας, τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που προσφέρουμε και τη συνολική στήριξη στην κυπριακή αγορά», είπε ο Γενικός Διευθυντής της British American Tobacco Cyprus κ. Andreas Thoma.

 

Από πλευράς του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, ο κ. Αλέξης Φωτιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Φώτος Φωτιάδης Διανομείς, σχολίασε: «Η συνεργασία μας συνδυάζει την τεράστια διεθνή εμπειρία μιας πολυεθνικής εταιρείας με την εις βάθος γνώση της τοπικής αγοράς, προς όφελος της κυπριακής οικονομίας. Μέσα από τη συνεργασία μας, έχουμε αντιληφθεί ότι η ηγετική θέση την οποία κατέχει η British American Tobacco στην κυπριακή αγορά δεν είναι καθόλου τυχαία και, μαζί με τον Όμιλό μας, που επεκτείνεται διαρκώς οργανικά, γεωγραφικά και σε άλλους τομείς δραστηριοποίησης, αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας μας». 

 

Σκιαγραφώντας τα επόμενα βήματα, ο Οικονομικός Διευθυντής της British American Tobacco Cyprus κ. Μάριος Αργυρίδης τόνισε: «Διαθέτουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την κυπριακή αγορά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, γεμάτο καινοτομίες και ενέργειες που πάνω από όλα θα ωφελήσουν την κυπριακή οικονομία».                                                       

 

Κάνοντας πράξη τη δέσμευσή τους «Μαζί, δημιουργούμε αξία για την Kύπρο», η British American Tobacco Cyprus και ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν μαζί, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, μια νέα πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης αναλαμβάνοντας την στήριξη 20 οικογενειών για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους την περίοδο των επόμενων μηνών, ως βοήθεια στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν σύντομα και ενεργά στην κοινωνία. 

 

Σχετικά με την British American Tobacco Cyprus

Η British American Tobacco Cyprus είναι η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην κυπριακή αγορά καπνού, με σημαντική συνεισφορά στην κυπριακή οικονομία και περισσότερα από 64 χρόνια παρουσίας. Η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει τα τσιγάρα Lucky Strike, Pall Mall, Rothmans, Dunhill, Vogue, Kent, Royals, Senior Service, Crown, JPGL, Craven A καθώς και τα προϊόντα καπνού για στριφτά τσιγάρα Cutters Choice, Samson και Pall Mall.

Αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων British American Tobacco στην Κύπρο είναι από το 2012 η εταιρεία Φώτος Φωτιάδης Διανομείς, μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης

Η British American Tobacco Cyprus ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν από τους κορυφαίους Ομίλους διεθνώς στον χώρο των προϊόντων καπνού. Λειτουργεί περισσότερα από 112 χρόνια, απασχολεί πάνω από 57.000 εργαζομένους και εμπορεύεται πάνω από 200 εμπορικά σήματα που διατίθενται σε περισσότερες από 200 χώρες.