H Bridgestone βάζει σε τεστ: Ελαστικά υψηλής ποιότητας VS χαμηλού κόστου

Προφανές τα πλεονεκτήματα ασφάλειας των ελαστικών υψηλής ποιότητας: 
- Τουλάχιστον 4 μέτρα μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος.
- Όταν το όχημα με ελαστικά Bridgestone είχε ήδη σταματήσει, το αυτοκίνητο με ελαστικά χαμηλού κόστους είχε ακόμα ταχύτητα 22 χμ/ώρα.
Η Bridgestone, ο Νο. 1 κατασκευαστής ελαστικών στον κόσμο, έδειξε πρόσφατα με τον καλύτερο τρόπο, το σαφές πλεονέκτημά της στα ελαστικά υψηλής ποιότητας, σε μια ειδική εκδήλωση Τύπου στο Bridgestone European Proving Ground στην Aprilia, κοντά στη Ρώμη. 
Στόχος ήταν να αποδείξει στον ευρωπαϊκό Τύπο, ότι τα ελαστικά υψηλής ποιότητας έχουν καλύτερες επιδόσεις από τα εισαγόμενα ελαστικά χαμηλού κόστους, ιδίως όσον αφορά την ασφάλεια. Τα στοιχεία της ETRMA δείχνουν ότι οι εισαγωγές ελαστικών από την Κίνα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά. Έτσι, εξήντα δημοσιογράφοι από επτά ευρωπαϊκές χώρες, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη διαφορά πίσω από το τιμόνι στην πίστα δοκιμών! 
Η Bridgestone προχώρησε σ’ αυτές τις εκπαιδευτικές εκστρατείες, διότι πολλοί καταναλωτές δεν συνειδητοποιούν πόσο σημαντικά είναι τα ελαστικά για την ασφάλειά τους. Βλέπουν τα ελαστικά ως ένα εμπόρευμα: στρογγυλά, μαύρα κομμάτια από καουτσούκ που πρέπει δυστυχώς να αντικατασταθούν περιστασιακά. Επιπλέον, υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα σ’ αυτό που πολλοί καταναλωτές θέλουν από ένα ελαστικό, δηλαδή την ασφάλεια, και στο τι πραγματικά κάνουν για να το πετύχουν – αγοράζουν φθηνά ελαστικά και στη συνέχεια παραμελούν τη σωστή φροντίδα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα που έγινε σε όλη την Ευρώπη κατέδειξε πως, κατά μέσο όρο, το 25% των Ευρωπαίων χρησιμοποιούσαν φθαρμένα ελαστικά κάτω από το νόμιμο όριο. Επίσης, ένα εκπληκτικά μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 87% οδηγεί με λάθος / χαμηλή πίεση στα ελαστικά τους.
Μέσα λοιπόν από μια σειρά δοκιμών στην πίστα, οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από μόνοι τους τη μεγάλη διαφορά σε επίπεδο ασφάλειας των ελαστικών Bridgestone και συγκεκριμένα του ελαστικού Turanza. Όταν τελείωσαν όλες οι δοκιμές και οι αξιολογήσεις των δημοσιογράφων, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως το ελαστικό υψηλής ποιότητας Turanza, της Bridgestone, παρείχε πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο σε υγρές όσο και σε στεγνές συνθήκες, από τα εισαγόμενα ελαστικά χαμηλού κόστους. 


Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πειρασμός για βραχυπρόθεσμη εξοικονόμηση – περίπου €120 για 4 από τα δοκιμασμένα ελαστικά – με την αγορά ενός φθηνού χαμηλού κόστους εισαγόμενου ελαστικού, μπορεί να γίνει μια «δαπανηρή επιλογή», όσον αφορά τις σωματικές βλάβες και τις υλικές ζημιές, μέσα σ’ έναν δυνητικά μεγαλύτερο κίνδυνο ατυχήματος κατά το φρενάρισμα, φτάνοντας τις €4.000 σε υλικές ζημίες και ανεκτίμητο κόστος σε σωματική βλάβη.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε βάθος χρόνου η ευρωπαϊκή αγορά θα επιστρέψει πίσω στα επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας, λαμβάνοντας υπόψη πως η επιλογή αναγνωρισμένου προϊόντος είναι η φθηνότερη και η ασφαλέστερη σε μακροπρόθεσμη βάση. Το θετικό για τους καταναλωτές είναι ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μια καλή συμφωνία, σε λογική τιμή ως προς την εξοικονόμηση σε μακροπρόθεσμη βάση, εξοπλίζοντας τα οχήματά τους με ελαστικά ποιότητας.