Σημαντική διάκριση ασφάλειας για το Subaru XV

Σημαντική διάκριση ασφάλειας για το Subaru XV

Άλλη μια σημαντική διάκριση πρόσθεσε στη λίστα της η Subaru. Αυτή τη φορά η διάκριση αφορά την ασφάλεια και το XV και αφορά το βραβείο «Όχημα Προηγμένης Ασφάλειας Plus» (Advanced Safety Vehicle-Plus ή ASV+). Αυτό έγινε κατά την αξιολόγηση απόδοσης προληπτικής ασφάλειας της JNCAP που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας και Βοήθειας Θυμάτων.
 
Η αξιολόγηση αυτή της JNCAP συμπεριλαμβάνει δυο δοκιμασίες, του Συστήματος Αυτόνομου Φρεναρίσματος (AEBS) και το Συστήματος Προειδοποίησης σε περίπτωση που ο/η οδηγός παρεκκλίνει από την λωρίδα (LDWS). Η μέγιστη πιθανή βαθμολογία είναι οι 40 βαθμοί. Οποιοδήποτε όχημα λάβει περισσότερους από δύο βαθμούς θεωρείτε Όχημα Προηγμένης Ασφάλειας (ASV),ενώ άνω των 12 βαθμών το όχημα παίρνει τον τίτλο Όχημα Προηγμένης Ασφάλειας Plus (ASV+). Τα Subaru XV και το Impreza κατέλαβαν την βαθμολογία ASV+ καθώς κατάφεραν να μαζέψουν και τους 40 βαθμούς.

Το Subaru XV δεν είναι το μόνο μοντέλο της εταιρείας που κέρδισε αυτή τη διάκριση. Τα προηγούμενα μοντέλα ήταν το Impreza (40 βαθμούς), Legacy (40 βαθμούς), Outback (40 βαθμούς), Levorg (40 βαθμούς), WRX (40 βαθμούς), Forester (39.9 βαθμούς), and Subaru XV Hybrid (39.3 βαθμούς). Όλα τα μοντέλα της Subaru που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα EyeSight και έχουν δοκιμαστεί έχουν βαθμολογηθεί ως οχήματα ASV+, αναδεικνύοντας το ως ένα από τα κορυφαία συστήματα προληπτικής ασφάλειας.

Το Subaru XV είναι ένα μοντέλο που συνδυάζει την εικόνα του SUV με ένα άνετο και ευρύχωρο εσωτερικό.  Προσφέρει μια απαράμιλλη λειτουργικότητα και μια εξαιρετική ποιότητα κύλισης που συνδυάζεται και με κορυφαία οικονομία καυσίμου, χάρη στην τρίτη γενιά κινητήρων Boxer της Subaru από τα 1,6 λίτρα.

Στην Κυπριακή αγορά προσφέρεται με τον νέας γενιάς βενζινοκινητήρα Boxer 1,6 λίτρων με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του μόνιμη τετρακίνηση αλλά και ένα καινούργιο αυτόματο κιβώτιο με σύστημα συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT). Ο κινητήρας  αποδίδει 115 ίππους στις 5600 στροφές με μια ροπής της τάξης των 150 Nm από τις 4200 στροφές. Οι εκπομπές ρύπων φθάνουν τα 146 gr ενώ η μεικτή κατανάλωση, μόλις τα 6,3 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα.