«Επιστροφή στο Σχολείο με Ελπίδα»

«Επιστροφή στο Σχολείο με Ελπίδα» 2015-2016
από το “Hope For Children” UNCRC Policy Center

Ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός “Hope For Children” UNCRC Policy Centre (HFC) με τη στήριξη του Ιδρύματος Andrey & Julia Dashin, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια Διάσκεψης Tύπου, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, στο ξενοδοχείο Classic, τα αποτελέσματα της εκστρατείας «Επιστροφή στο Σχολείο με Ελπίδα» για την χρονιά 2014-2015, και ταυτόχρονα τη συνέχιση της πρωτοβουλίας αυτής για τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016. Η εκστρατεία αποτελεί μέρος του Προγράμματος του Οργανισμού «Εξάλειψη της Παιδικής Φτώχειας στην Κύπρο» και πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά με βασικό στόχο την προσφορά δωρεάν σχολικών ειδών σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος της Κύπρου. Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο 2016.

Ο Δρ. Αντώνης Στυλιανού, Μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του “Hope For Children” UNCRC Policy Center καλωσόρισε, εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή του HFC,  κ. Joseph Varughese, τους παρευρισκομένους μεταξύ αυτών και οι Εταιρικοί Συνεργάτες που συμβάλλουν στην εκστρατεία. Στο χαιρετισμό του ο Δρ. Στυλιανού ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της εκστρατείας κατά το 2014-2015, και συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Με τις ποσότητες των σχολικών ειδών που συλλέχθηκαν, ο Οργανισμός ήταν σε θέση να παράσχει βοήθεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε περισσότερα από 1,800 παιδιά που είχαν ανάγκη από σχολικά είδη». Στη συνέχεια, ανακοίνωσε και την επίσημη έναρξη της εκστρατείας για τη σχολική περίοδο 2015-2016».

«Η εκπαίδευση είναι δύναμη που γιατρεύει την ψυχή» είχε πει ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Πλάτων και ένας από τους στόχους του “Hope For Children” UNCRC Policy Centre είναι η επένδυση στην εκπαίδευση, έτσι και η εκστρατεία στοχεύει στο να βοηθηθούν όσοι πιο πολλοί μαθητές της Κύπρου, για να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Η κυρία Alina Nabieva, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Andrey & Julia Dashin, το οποίο υποστηρίζει την εκστρατεία για δεύτερη συνεχή χρονιά ανέφερε ότι: «To Andrey & Julia Dashin’s Foundation είναι στην ευχάριστη θέση να στηρίζει αυτή τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία. Τα σχολικά χρόνια είναι ίσως τα πιο σημαντικά χρόνια για τη κοινωνική και μορφωτική ανάπτυξη του παιδιού. Γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε να εργαστούμε προς αυτό το στόχο μαζί, έτσι ώστε να αρχίσει η σχολική χρονιά με ένα ξεχωριστό τρόπο – τον ίδιο για όλα τα παιδιά μας».

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων, κ. Γιάννης Γιαννάκης, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί η εκστρατεία δήλωσε ότι: «Είναι με μεγάλη χαρά που έθεσα την εκστρατεία υπό την αιγίδα μου και θα ήθελα να συγχαρώ  τον Οργανισμό "Hope For Children"  UNCRC   Policy   Center (HFC) και το Ίδρυμα  Andrey  &  Julia   Dashin για τη σημαντική τους πρωτοβουλία αλλά και για τις δράσεις τους που αναπτύσσουν σε διάφορα άλλα θέματα». Στη συνέχεια σήμειωσε ότι: «Η ενημέρωση του κοινού και η συμβολή όλων είναι σημαντική και απαραίτητη ώστε να καταφέρουμε να εξοπλίσουμε σωστά τα παιδιά μας που έχουν ανάγκη. Η ενθάρρυνση της ενεργής συμμετοχής των πολιτών στα εθελοντικά και στα ανθρωπιστικά δρώμενα είναι σημαντικός πυλώνας πολιτικής μας».

Αυτό που καλούνται όλοι να πράξουν μέσα από την εκστρατεία, είναι εθελοντικά και στο βαθμό των δυνατοτήτων τους, να προσφέρουν μία σχολική τσάντα, είτε καινούργια, είτε χρησιμοποιημένη που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τετράδια, κασεντίνες, μολύβια, χρωματιστά, χάρακες, σβηστήρια και ο,τιδήποτε άλλο είναι απαραίτητο για μαθητές.

Για δεύτερη χρονιά η  διεθνής εταιρεία μεταφορών DHL Express Κύπρου, στηρίζει την εκστρατεία αναλαμβάνοντας τη μεταφορά όλου του σχολικού εξοπλισμού. Για τη συνεργασία αυτή ο κ. Θανάσης Αργυρού, Operations Manager, ανέφερε εκ μέρους της Διοίκησης και όλου του προσωπικού της DHL Express Κύπρου ότι: «Η πραγματοποίηση και φέτος της εκστρατείας «Επιστροφή στο Σχολείο με Ελπίδα» μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους τόσο γιατί επιχειρείται η εξάλειψη της εκπαιδευτικής ανισότητας και περιθωριοποίησης, που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της φτώχειας, όσο γιατί μας δίνεται η ευκαιρία ως εταιρεία να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Οργανισμού και να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας προς αυτό το σκοπό. Θα σταθούμε στο πλάι του “Hope For Children” και ευχόμαστε να μεταφέρουμε όσο πιο πολλά κουτιά αγάπης γίνεται!».

Οι Εταιρικοί Συνεργάτες που θα υποστηρίξουν την εκστρατεία τοποθετώντας τα κουτιά συλλογής στους χώρους τους είναι: η διεθνής εταιρεία μεταφορών DHL, τα βιβλιοπωλεία Μαυρομάτης, τα καταστήματα αθλητικών ειδών Famous Sports, το ξενοδοχείο Τhe Classic Hotel, τα ιδιωτικά σχολεία American Academy, The G C School of Careers, The Grammar School Nicosia, Little Stars Montessori Nursery School, η σχολή καλών τεχνών Αιγαία, το ιδιωτικό φροντιστήριο αγγλικών Pingu’s English Center, ο παιχνιδότοπος Extreme Park, η πισίνα και ο παιχνιδότοπος Εleon Leisure Park, η πισίνα και το αθλητικό κέντρο Komanetsi και το κατάστημα παιδικών ρούχων Jellybean.

Οι τοποθεσίες των σημείων συλλογής είναι:

 
ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Bιβλιοπωλεία Μαυρομάτης:
Οδός Προδρόμου 121 και Οδός Περικλέους 63

Famous Sports:
Αντρέα Αβρααμίδη 100 και Λεωφόρος Μακαρίου 110, Λατσιά

Classic Hotel:
Ριγένης, 64

Little Stars Μontessori Nursery School:
Aχαιών 20, Άγιος Αντρέας, 1101

Pingu’s English Center, Engomi:
Παλαιών Πατρών Γερμανού, 7Α

Aigaia School:
Λεωφ. Αγίων Ομολογητών 81, 1080 Λευκωσία

The G C School of Careers:
Στέλιου Χατζημετρή, 2057 & Tερασάντα 6-8, Στρόβολος

The American Academy Nicosia:
Μιχαήλ Παρίδης 3A, Άγιος Ανδρεάς, 1095 Λευκωσία
________________________________________
The Grammar School Nicosia:
Οδός Ανθούπολης – Πάνω Δευτερά

Εxtreme Park:
Λεωφόρος Στροβόλου, 149

Eleon Leisure Park:
Πλουτάρχου 3, 2406 Έγκωμη

Komanetsi:
28 Οκτωβρίου, 27, Στρόβολος

Jellybean:
Στασικράτους, 30

DHL:
Κεντρικά Γραφεία, Βηβλεέμ 64, 2033 Στρόβολος
 
ΛΕΜΕΣΟΣ

Bιβλιοπωλεία Μαυρομάτης:
Σπύρου Κυπριανού 40,  Γερμασόγεια

Famous Sports:
Λεωφ. Μακαρίου 179

DHL:
Ρήγα Φεραίου, 6, 3095
________________________________________
ΛΑΡΝΑΚΑ

Bιβλιοπωλεία Μαυρομάτης:
Ζακύνθου, 24
Famous Sports:
Ερμού 44

DHL:
Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου ΙΙΙ, Κέντρο Αρκαδίας, 6
________________________________________
ΠΑΦΟΣ

Bιβλιοπωλεία Μαυρομάτης:
Τελεπενίου 17

Famous Sports:
Λ. Δημοκρατίας 142, Αναβαργός

 

Εάν οποιοσδήποτε φορέας επιθυμεί να εμπλακεί στην εκστρατεία «Επιστροφή στο Σχολείο με Ελπίδα», και για περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία για τα σημεία συλλογής παρακαλούμε επικοινωνήστε με το "Hope For Children" στο 96 317873 ή στο 22 103234.