Frederick: «πετάει» για τους τελικούς του Microsoft Imagine Cup στο Seattle

Η Ομάδα του Πανεπιστημίου Frederick  «πετάει» για τους τελικούς του Microsoft Imagine Cup στο Seattle


Η Ομάδα του Πανεπιστημίου Frederick, με το καινοτόμο σύστημα SECS (Smart Ecological Cultivation System), ταξιδεύει για τους τελικούς του Microsoft Imagine Cup στο Seattle. Η Ομάδα είναι η μοναδική ομάδα από την Κύπρο που θα διαγωνιστεί στους τελικούς.  


Αφού προσπέρασε αντιπροσωπείες από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία και ο Καναδάς, βρέθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες 33 του κόσμου που θα διαγωνιστούν στους τελικούς της διοργάνωσης, που θα διεξαχθούν 27- 31 Ιουλίου στο Seattle των ΗΠΑ.


Ο Χριστόφορος Κρόνης (MSc in Web and Mobile Systems) που έχει τη γενικότερη καθοδήγηση της ομάδας, ο Ιάσωνας Ιάσωνος (BSc Computer Engineering), ο Θεόδωρος Άχας (BSc Computer Engineering), ο Πέτρος Χατζηχριστοδούλου (BSc in Electrical Engineering) και η Κατερίνα Προδρόμου, δημιούργησαν αυτό το ευφυές  σύστημα για την αγροτική παραγωγή, που ταυτόχρονα προστατεύει το περιβάλλον αποτελεσματικά, πετυχαίνει σημαντική εξοικονόμηση πόρων, και προσφέρει την πλήρη παρακολούθηση των καλλιεργειών εξ’ αποστάσεως.


Η φιλοσοφία πίσω από την κατηγορία World Citizenship στην οποία διαγωνίστηκε η Ομάδα του Πανεπιστημίου Frederick σχετίζεται άμεσα με την επίλυση προβλημάτων του σύγχρονου κόσμου που επιδρούν στις ανθρώπινες κοινότητες και την ποιότητα ζωής.


Το Πανεπιστήμιο Frederick συγχαίρει τους και τους εύχεται τα καλύτερα για τους τελικούς του Microsoft Imagine Cup στο Seattle.