Τριπλή επιτυχία για την Mazda στο Automotive Brand Contest

Τριπλή επιτυχία για την Mazda στο Automotive Brand Contest


Η Mazda πανηγυρίζει μια τριπλή επιτυχία στο φετινό Automotive Brand Contest. Ταυτόχρονα, το ολοκαίνουργιο Mazda CX-3 και το concept «Bike by KODO» της Mazda, βραβεύτηκαν για το σχεδιασμό τους όπως επίσης και ολόκληρο το τμήμα παγκόσμιου σχεδιασμού της Ιαπωνικής εταιρείας. Η τελετή βράβευσης θα διεξαχθεί στο μουσείο Städel της Φρανκφούρτης στις 15 Σεπτεμβρίου, κατά την διάρκεια του ομώνυμου σαλονιού αυτοκινήτου της πόλης.


Η νικήτρια «Ομάδα της χρονιάς» επιλέχθηκε για τον καινοτομικό και σταθερό σχεδιασμό της μάρκας, με την ομάδα του Maeda να απολαμβάνει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της. Τα στούντιο σχεδιασμού της Mazda σε Ιαπωνία, Γερμανία και Η.Π.Α συνεργάστηκαν με το θεματικό project KODO  (Η Ψυχή της Κίνησης), δημιουργώντας ένα δυναμικό αυτοκινητιστικό σχεδιασμό τον οποίο χρησιμοποίησαν άψογα σε μοντέλα μαζικής παραγωγής όπως το CX-3.


Βλέποντας για πρώτη φορά το φως της αγοράς τον Ιούνιο, το καινούργιο SUV  της Mazda βραβεύτηκε με το βραβείο «Best of the Best» στην κατηγορία «Exterior Volume Brand». Το CX-3 αντιπροσωπεύει στην εντέλεια τον σχεδιασμό KODO με της ομαλές του γραμμές και την καμπίνα με την κλήση προς τα πίσω, τους τονισμένους τροχούς αλλά και την δυναμική μπροστινή μάσκα. Αυτός ήταν και ο νικητήριος συνδυασμός που έδωσε στο μοντέλο το βραβείο «Red Dot 2015» για εξαιρετική ποιότητα σχεδιασμού αλλά και το βραβείο καλύτερου σχεδιασμού του περιοδικού Auto Zeitung’s στην κατηγορία των SUV.


Το concept «Bike by KODO», το οποίο γεννήθηκε με σκοπό να παρουσιαστεί στην Εβδομάδα Σχεδιασμού στο Μιλάνο, αποδεικνύει πως ο σχεδιασμός αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς εκτός από το αυτοκίνητο. Η αρχική έμπνευση πηγάζει από την κίνηση των ζώων στην φύση, με δυναμική έκφραση ισχύος αλλά και φινέτσας. Το σχέδιο αυτό της Mazda, που αποτελεί αποκλειστικά δημιούργημα πίστας, κατέκτησε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Εξαρτήματα και Accessories».


Ο Διαγωνισμός Αυτοκινητιστικών Μαρκών ήταν μια πρωτοβουλία  του Γερμανικού Συμβουλίου Σχεδιασμού με σκοπό να τιμά εξαιρετικά προϊόντα και τον σχεδιασμό σε διεθνές επίπεδο. Το Συμβούλιο ιδρύθηκε το 1953, και αποτελεί ότι καλύτερο υπάρχει στην αναγνώριση καλού σχεδιασμού ανά το παγκόσμιο. Συνολικά βραβεύονται 15 κοινές κατηγορίες και τέσσερις ειδικές κατηγορίας με την κριτική επιτροπή να απαρτίζεται από ειδικούς στους χώρους των media, σχεδιασμού και επικοινωνίας.