«Πράσινο» το CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος 2015!

«Πράσινο» το CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος 2015!

Η διοργανωτές του CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Cyprus Rally 2015 και η Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA) συνεργάζονται στο φετινό μας αγώνα, με σκοπό πάντα την συντήρηση του φυσικού πλούτου της Κύπρου. Μέσο της συνεργασίας αυτής η CYMEPA ορίζεται ως ο «Πράσινος Πρεσβευτής» του CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος 2015.

Πιο συγκεκριμένα, η CYMEPA αναλαμβάνει να παρέχει συμβουλές για τη δημιουργία βέλτιστων συνθηκών για ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη διοργάνωση του εθνικού μας αγώνα. Ταυτόχρονα, οι διοργανωτές του CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος 2015 σε συνεργασία με την Οργάνωση προχωρούν δυναμικά, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, σε μια σειρά από ενέργειες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος .  


Οι ενέργειες θα περιλαμβάνουν τη μείωση των απορριμμάτων και ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού και μετάλλου και εξοικονόμηση ενέργειας μέσω μιας ορθολογικής αξιοποίησης στο Service Park. Παράλληλα, θα γίνει καθαρισμός των ειδικών διαδρομών και διοργάνωση εκδηλώσεων και άλλων δράσεων με σκοπό την προώθηση περιβαλλοντικών μηνυμάτων. Ταυτόχρονα η CYMEPA θα αναλάβει την μεταφορά των συμμετεχόντων στην Λάρνακα για την εκκίνηση αλλά και στον τερματισμό, έτσι ώστε να μειωθεί η συνολική κατανάλωση καυσίμου και φυσικά οι εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Στον χώρο των τελετών έναρξης και τερματισμού, στο αρχηγείο του αγώνα αλλά και στο Service Park θα βρίσκονται κάδοι ανακυκλώσεων, τόσο για γενικά απορρίμματα αλλά και για μεταχειρισμένα μηχανέλαια που θα μαζευτούν καθ’ όλη την διάρκεια του σαββατοκύριακου. Επίσης, η CYMEPA διασφαλίσει την ασφαλή πρόσβαση ατόμων με μειωμένη κινητικότητα τόσο στο αρχηγείο του αγώνα όσο και στο Service Park.


Κύριος στόχος της Κυπριακής Ένωσης Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA) είναι να ενθαρρύνει και να βοηθήσει ενεργά τις προσπάθειες για την αποτελεσματική πρόληψη όλων των μορφών ρύπανσης της θάλασσας . Η Ένωση επίσης συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των ναυτικών και ναυτιλιακών στελεχών σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος με επιμορφωτικά σεμινάρια και αποστολή διαφωτιστικού υλικού στα πλοία και  στις ναυτιλιακές εταιρείες.  Επίσης διοργανώνονται κατά καιρούς διάφορες εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού.