Επίσημη ενημέρωση από τη Volkswagen AG

H Unicars Ltd, επίσημος αντιπρόσωπος της Volkswagen AG στην Κύπρο, ενημερώνει για τις προσεχείς ενέργειες που αφορούν πετρελαιοκίνητα οχήματα με κινητήρες EA 189.

Από τελευταία ενημέρωση της Volkswagen AG, προκύπτει ότι ο αριθμός των επηρεαζόμενων οχημάτων στην Κύπρο είναι 1349: 480 Volkswagen, 598 Audi, 103 Skoda, 119 Seat and 49 VW Εμπορικά. Αυτά τα οχήματα, συγκεκριμένων μοντέλων και ετών κατασκευής, είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρες του τύπου EA 189 (1.2lt.,1.6lt 2.0lt).  Τα αυτοκίνητα αυτά παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση. Δεν επηρεάζονται όλα τα καινούργια οχήματα που διαθέτουν κινητήρα EU6. Δεν επηρεάζονται ούτε τα βενζινοκίνητα. 

Το πρόγραμμα δράσης της Volkswagen προβλέπει ως πρώτο βήμα, την ενημέρωση των κατόχων στους οποίους αφορά το θέμα μέσα από τις ιστοσελίδες των μαρκών (www.vw.com.cy  , www.audi.com.cy  , www.skoda.com.cy  , www.seat.com.cy  ) όπου θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς και η δυνατότητα στους κατόχους να διακρίνουν αν το όχημά τους επηρεάζεται, με την εισαγωγή του αριθμού  πλαισίου/VIN. Για περισσότερες πληροφορίες οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνήσουν στο [email protected]  ή να καλέσουν στο 80077560 .

Στην συνέχεια, η Volkswagen και οι άλλες μάρκες του ομίλου των οποίων τα αυτοκίνητα επηρεάζονται, θα επιδείξουν εντός Οκτωβρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες, τις τεχνικές λύσεις και την εφαρμογή τους. 

Κατόπιν αυτού, θα ενημερωθούν οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων προκειμένου να κλείσουν ραντεβού στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Service της Unicars για την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνικών μέτρων.