MTN Innovation Challenge 2

H ομάδα της Blupath με την εφαρμογή «Peakkin» είναι οι μεγάλοι νικητές του MTN Innovation Challenge 2 με έπαθλο 25.000 ευρώ!


Ο μεγαλύτερος παγκύπριος διαγωνισμός για start-ups και developers, MTN Innovation Challenge 2 ολοκληρώθηκε και η κριτική επιτροπή ανέδειξε το μεγάλο νικητή. Η ομάδα της Blupath με την εφαρμογή «Peakkin» ήταν αυτή που κατάφερε να ξεχωρίσει στη φάση των φιναλίστ του MTN Innovation Challenge 2 και να κερδίσει το μεγάλο έπαθλο των 25.000 ευρώ σε μετρητά καθώς και την προοπτική συνεργασίας με την ΜΤΝ.
Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν στον τελικό ήταν  οι Peakkin, PayCoin και Travel Quests,οι οποίες είχαν ήδη κερδίσει 5.000 ευρώ σε μετρητά η καθεμία για την ανάδειξη τους και διεκδικούσαν το έπαθλο του μεγάλου νικητή, τις 20.000 ευρώ.
Η εφαρμογή «Peakkin» επιτρέπει σε οποιοδήποτε άτομο ή χώρο, ανεξαρτήτως της οικονομικής του δυνατότητας, να επικοινωνεί με άλλους χρήστες κοντά του, με βάση την τεχνολογία «beacons». Τα beacons είναι μηδαμινού κόστους μικροπομποί, που μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο και επικοινωνούν με συσκευές όπως κινητά και tablets σε ακτίνα έως και 100 μέτρων, χρησιμοποιώντας σήμα χαμηλής έντασης.
Τα μέλη της ομάδας Bluepath δήλωσαν:  Η ευκαιρία να συνεργαστούμε με την ΜΤΝ, και να την πείσουμε να χρησιμοποιήσει το προϊόν μας η ίδια σαν χρήστης, ήταν αυτό που μας ώθησε να σπρώξουμε τους εαυτούς μας για να κερδίσουμε το διαγωνισμό MTN Innovation Challenge 2. Παρουσιάσαμε ένα νέο, καινοτόμο και έτοιμο προϊόν που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα στην αγορά. Η ΜΤΝ  που στήριξε τις startup επιχειρήσεις από την αρχή, μας πρόσφερε τις υποδομές και την τεχνογνωσία της και φυσικά ένα μεγάλο κίνητρο για να υλοποιήσουμε την ιδέα μας».
Ο Chief Executive Officer της MTN, κ. Philip van Dalsen, δήλωσε σχετικά: «Η μαζική θετική ανταπόκριση στο MTN Innovation Challenge επιβεβαιώνει ότι οι νέοι επιχειρηματίες της Κύπρου αναγνωρίζουν στην ΜΤΝ έναν σταθερό σύμμαχο. Ο διαγωνισμός παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία σε νεοφυείς επιχειρήσεις της Κύπρου να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.
Είμαστε οι πρώτοι που στηρίξαμε τη νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία και οι πρώτοι που τολμούμε να τους παρέχουμε πρόσβαση στην πλατφόρμα ανάπτυξης και παροχής των υπηρεσιών μας, για να έχουν στη διάθεσή τους τα αρτιότερα επαγγελματικά εργαλεία και την υψηλή τεχνογνωσία της ΜΤΝ. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και κυρίως στον νικητή του MTN Innovation Challenge 2».

Η ΜΤΝ σου δίνει πάντα περισσότερα: Με το διαγωνισμό ΜΤΝ Innovation Challenge η ΜΤΝ καλλιεργεί την ψηφιακή εποχή και στηρίζει την επιχειρηματικότητα της Κύπρου.


Σχετικά με την ΜΤΝ
Η ΜΤΝ Κύπρου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στη χώρα, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου. Διαθέτει το μεγαλύτερο ιδιόκτητο δίκτυο σημείων πώλησης ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας από οποιαδήποτε άλλη εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο με 16 ΜΤΝ Stores και το κατάστημα ηλεκτρονικών πωλήσεων MTN e-Store. Είναι μέλος του πολυεθνικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου εταιριών MTN Group, που λειτουργεί σε 22 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, και Αφρική και εξυπηρετεί περισσότερα από 223 εκατομμύρια καταναλωτές. Η ΜΤΝ πρωταγωνιστεί στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Κύπρου, τόσο μέσω των 400 εργαζομένων της, όσο και ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, με δεκάδες προγράμματα στους τομείς του αθλητισμού, της παιδείας, της υγείας και του πολιτισμού.