Κύπριος ανάμεσα στους 5 καλυτέρους της Jose Cuervo

Κύπριος ανάμεσα στους 5 καλυτέρους στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Jose Cuervo

Ο Koji Esashi από την Ιαπωνία ο επόμενος Don of Tequila

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο παγκόσμιος διαγωνισμός της Jose Cuervo, της Νο.1 τεκίλα στον κόσμο, με τον Στέφανο Αθανασίου να αναδεικνύεται ανάμεσα στους πέντε καλύτερους bartenders, προβάλλοντας και εκπροσωπώντας επάξια την Κύπρο. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι καλύτεροι bartenders από Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βραζιλία, Κολομβία, Περού, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή, Χιλή, Φιλιππίνες, Νέα Ζηλανδία, Κορέα, Ιαπωνία και Κύπρο.

Ο νικητής του διαγωνισμού Koji Esashi από την Ιαπωνία, ανακηρύχθηκε ο επόμενος Don of Tequila της Jose Cuervo, κερδίζοντας έτσι τη δική του καλλιέργεια αγαύης στο Μεξικό και μια μοναδική παρτίδα τεκίλα, με το όνομα του να αναγράφεται στην ετικέτα. Σχολιάζοντας την επιτυχία του, ο Don Koji δήλωσε: «Η νίκη μου αυτή αποτελεί την πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου και είμαι περήφανος για τον τίτλο τιμής του Don of Tequila, καθώς με αυτόν γίνομαι μέρος της μακροχρόνιας ιστορίας της Jose Cuervo».

Ο Στέφανος Αθανασίου, ιδιοκτήτης του bar Μαντάμ στη Λεμεσό, αναφερόμενος στο διαγωνισμό είπε: «Ευχαριστώ την Φώτος Φωτιάδης Διανομείς και τη Jose Cuervo που μου έδωσαν την ευκαιρία να ταξιδέψω στο Μεξικό και να ζήσω αυτή την αξέχαστη εμπειρία του παγκόσμιου διαγωνισμού της Νο.1 τεκίλας στον κόσμο, εκπροσωπώντας την Κύπρο. Νιώθω πολύ τυχερός που είχα την ευκαιρία να συναγωνιστώ με ταλαντούχους bartenders από όλο τον κόσμο. Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός, η μάχη των Dons δύσκολη, αλλά συνάμα δημιουργική».

Ο Juan-Domingo Beckmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Jose Cuervo δήλωσε: «Ανάμεσα σε χιλιάδες bartenders βρήκαμε τον ένα με το πάθος και τη δημιουργικότητα που απαιτείται για να είναι ο επόμενος μας Don. Ο Don Koji απέδειξε ότι διαθέτει το θάρρος, την τεχνογνωσία και ένα ασυμβίβαστο πάθος για ποιότητα που αντιπροσωπεύει τη Jose Cuervo για πάνω από 250 χρόνια».

Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος μιας μακροπρόθεσμης πλατφόρμας εκπαίδευσης της Jose Cuervo, με την ιστοσελίδα των Dons ως η απόλυτη πηγή για όσα την αφορούν. Μέσα από την ιστοσελίδα προβάλλονται οι ιστορίες των σημερινών Dons of Tequila και παρουσιάζεται μια ποικιλία συνταγών για ποτά, κατάλληλα για ένα Don, τα οποία δημιουργήθηκαν από τους διάσημους barmen στο αποστακτήριο La Rojeña, στο Μεξικό.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, πάνω από 1.800 bartenders ανεβάζοντας μια φωτογραφία του δικού τους cocktail με Jose Cuervo στο Donsoftequila.com αναμετρηθήκαν με στόχο να κερδίσουν μια μοναδική εμπειρία ζωής. Να ταξιδέψουν στην πόλη Tequila του Μεξικό για να καλλιεργήσουν τη δική τους αγαύη στο κτήμα της Jose Cuervo και να δημιουργήσουν μια μοναδική τεκίλα, κερδίζοντας την παρτίδα, που θα φέρει το όνομα τους. Στη συνέχεια, οι κορυφαίοι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε εθνικό επίπεδο όπου καλούνταν να αποδείξουν στους κριτές ότι διαθέτουν το πάθος και την τόλμη που χαρακτηρίζουν έναν πραγματικό Don για να φθάσουν στον παγκόσμιο τελικό.

Οι Dons της Jose Cuervo είναι οι πραγματικοί ήρωες της τεκίλα – άνθρωποι του παρελθόντος και του παρόντος, οι οποίοι αποτελούν τους απόλυτους εμπειρογνώμονες και διαθέτουν το πάθος και τη γενναιότητα που απαιτούνται για να δημιουργήσουν την πιο δημοφιλή τεκίλα στον κόσμο. Η ακλόνητη πίστη τους στην ποιότητα και στο πνεύμα της τεκίλα – αληθινοί δεσμοί, πραγματική φιλία και διασκέδαση - είναι αυτά που κρατούν τα 250 χρόνια κληρονομιάς της Jose Cuervo ζωντανά και σύγχρονα.

Οικογενειακή επιχείρηση για δέκα γενιές, η Jose Cuervo φτιάχνεται με πάνω από 250 χρόνια εμπειρίας στην καλλιέργεια και τη συγκομιδή αγαύης, την ανάμειξη και τη γευσιγνωσία. Η απόσταξη της Jose Cuervo Gold και Silver γίνεται με αυστηρά κριτήρια, για να αποκτήσει τη μοναδική της γεύση και χαρακτήρα.

Για να απολαύσετε στιγμιότυπα του διαγωνισμού της Jose Cuervo Dons of Tequila, μπορείτε να επιστεφθείτε την ιστοσελίδα Donsoftequila.com