Η ΙΚΕΑ παρουσιάζει Τα Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση

Η ενέργεια «Τα Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση» συνεχίζεται για 13η χρονιά. Από τις 9 Νοεμβρίου 2015 ως τις 3 Ιανουαρίου 2016, για κάθε λούτρινο παιχνίδι που πωλείται στα καταστήματα ΙΚΕΑ, το ΙΚΕΑ Foundation δωρίζει 1 ευρώ στη UNICEF για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά σε όλο τον κόσμο!

Στην παρουσίαση της ενέργειας «Τα Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση»  στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που διεξήχθη την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ο Διευθυντής της ΙΚΕΑ Κύπρου, κος Διονύσης Πυροβολισιάνος, δήλωσε ότι από το 2003, η ενέργεια «Τα Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση» της ΙΚΕΑ έχει ενισχύσει πάνω από 11 εκατομμύρια παιδιά, μέσα από 99 προγράμματα, σε 46 διαφορετικές χώρες. Το συνολικό ποσό που έχει δωρίσει το IKEA Foundation είναι 77 εκατομμύρια ευρώ.

Φέτος, τη νέα περιορισμένη συλλογή «Τα Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση» αποτελούν ανάμεσα σε άλλα και 10 λούτρινα παιχνίδια σχεδιασμένα από παιδιά από όλο τον κόσμο, που κέρδισαν στον περσινό παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής λούτρινου παιχνιδιού ΙΚΕΑ. Ανάμεσα στους 10 παγκόσμιους νικητές ήταν και η μικρή Στέλλα από τη Μοσφιλωτή, της οποίας η ζωγραφιά επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή της ΙΚΕΑ Σουηδίας ανάμεσα σε περισσότερες από 800 ζωγραφιές από όλο τον κόσμο! Στην παρουσίαση παρευρέθηκε η μικρή Στέλλα που φωτογραφήθηκε μαζί με το λούτρινο παιχνίδι της, το οποίο είναι τώρα διαθέσιμο προς πώληση στα καταστήματα ΙΚΕΑ ανά το παγκόσμιο. «Είναι ακριβώς όπως το είχα φανταστεί! Νομίζω πως στα παιδιά θα αρέσει το χαρούμενο χρώμα του, το ότι είναι μαλακό, η μεγάλη μύτη του και τα δάχτυλα των ποδιών του», είπε η Στέλλα.

Για την ΙΚΕΑ, η εκπαίδευση είναι βασικό δικαίωμα όλων των παιδιών. Σήμερα, καθώς πολλά παιδιά στερούνται το δικαίωμα αυτό, το ΙΚΕΑ Foundation στηρίζει και ενισχύει τα προγράμματα εκπαίδευσης της UNICEF, ώστε να πάνε στο σχολείο όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά. Η συμμετοχή όλων μας σε αυτήν τη προσπάθεια υποστήριξης της ενέργειας «Τα Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση» είναι σημαντική.

Μάθετε περισσότερα στο http://www.ikea.com.cy/home/loutrina-paihnidia-gia-tin-ekpaideusi/