Ο Σωτήρη Καλυβάτση στην "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου"

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου:
Μια γιορτή αφιερωμένη στους μαθητές, με παρουσιαστή τον Σωτήρη Καλυβάτση από την ΜΤΝ! 

Στο πλαίσιο του εντυπωσιακού προγράμματος της Επίσημης Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου με κύριο συνεργάτη την ΜΤΝ, ο ψυχίατρος Δρ. Γεώργιος Φλώρος θα δώσει συμβουλές πλοήγησης στο διαδίκτυο, ο μηχανικός Αντώνης Χατζηαντώνης θα μιλήσει για τον κώδικα και τις ψηφιακές δεξιότητες, ο καθηγητής Στέλιος Κτώρας θα μοιραστεί πραγματικές ιστορίες, οι βραβευμένοι έφηβοι Springers θα διηγηθούν τη διαδικτυακή τους εμπειρία!


Ο επίσημος εταίρος του Safer Internet Day στην Κύπρο, η  ΜΤΝ «αναλαμβάνει δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» μετατρέποντας τη φετινή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) σε μια μεγάλη γιορτή για μαθητές, καθηγητές και γονείς. Το πρωΐ της Τρίτης, 9 Φεβρουαρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, έμπειροι και εξειδικευμένοι ομιλητές σε θέματα Ασφάλειας και Θετικής Χρήσης του Διαδικτύου, από την Ελλάδα και την Κύπρο, έχουν προσκληθεί να μιλήσουν σε 800 έφηβους και τους συνοδούς τους, μεταφέροντας το μήνυμα ότι εναπόκειται σε όλους μας να συμβάλουμε στην προσπάθεια για ένα ωφέλιμο και θετικό διαδικτυακό περιβάλλον.

Κεντρικό θέμα της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι το “Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο” (“Play your part for a better Internet”), τόσο για ενήλικες αλλά και για παιδιά.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης είναι ο γνωστός και αγαπητός ηθοποιός Σωτήρης Καλυβάτσης ο οποίος θα προσδώσει στην όλη εκδήλωση ένα εορταστικό κλίμα, μεταδίδοντας στα παιδιά τον απαραίτητο ενθουσιασμό που χρειάζεται για την –προς όφελος τους- σωστή ενασχόληση με το Διαδίκτυο.

Οι ομιλίες που αποτελούν το βασικό υλικό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου επικεντρώνονται στην ασφάλεια, τους κινδύνους, τις δεξιότητες και τη σωστή χρήση του διαδικτύου.  Οι διακεκριμένοι ομιλητές της εκδήλωσης είναι: 

Ο ψυχίατρος Δρ. Γεώργιος Φλώρος αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο από το 2011. Με  Μάστερ στη Μεθοδολογία της Ιατρικής Έρευνας, έχει μελετήσει στο Διδακτορικό του τα ψυχιατρικά συμπτώματα μιας ομάδας νέων που έκανε υπερβολική χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου. Ο Δρ. Γεώργιος Φλώρος θα μιλήσει για τους κινδύνους και τον εθισμό, δίνοντας έμφαση στις αυταπάτες που δημιουργούνται μέσα από τις διαδικτυακές «φιλίες».

Ο κ. Αντώνης Χατζηαντώνης, Ανώτερος Μηχανικός στην εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης CyRIC, όπου σχεδιάζουν και υλοποιούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας, έχει περισσότερα από δέκα χρόνια εφαρμοσμένη ερευνητική εμπειρία, ενώ έχει διδάξει εξειδικευμένα μαθήματα σε αρκετά πανεπιστήμια. Είναι επίσης εθελοντής πρεσβευτής της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU Code Week) με σκοπό την καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο. Ο κ. Χατζηαντώνης θα μεταφέρει στα παιδιά πως χρησιμοποιώντας τις ψηφιακές δεξιότητες με δημιουργικότητα μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο γύρω τους προς το καλύτερο.

Ο κ. Στέλιος Κτώρας, Καθηγητής Επαγγελματικής και Συμβουλευτικής Αγωγής, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία και την επαφή του με γονείς και μαθητές θα αναφερθεί σε πραγματικά περιστατικά «τρομοκρατίας» γονέων προς τα παιδιά αλλά και αντιστρόφως, του πανικού που καταλαμβάνει τα «εθισμένα» παιδιά όταν αντιμετωπίζουν την πιθανότητα απομάκρυνσης τους από το διαδίκτυο, επισημαίνοντας πως η καλύτερη λύση είναι η αρμονική συνύπαρξη. 

Οι έφηβοι Springers κέρδισαν τον περσινό Παγκύπριο διαγωνισμό Junior Achievement Company of the Year. Εκπροσώπησαν επάξια την Κύπρο και στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό το καλοκαίρι του 2015 στο Βερολίνο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και την 6η θέση ανάμεσα στις 36 χώρες της Ευρώπης που συμμετείχαν αλλά και ένα από τα Leadership Awards του 2015. Θα μιλήσουν στους συνομήλικους τους μαθητές για το «κέρδος» που μπορεί να έχει κάποιος όταν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο δημιουργικά.

Την εκδήλωση θα εμπλουτίσει το σύνολο κρουστών Drumble Beats που αποτελείται από έφηβους μουσικούς που χειρίζονται με ιδιαίτερη μαεστρία κάθε μορφής όργανο και αντικείμενο που παράγει ήχο και ρυθμό. 

Παράλληλα στους εξωτερικούς χώρους του Συνεδριακού Κέντρου θα υπάρχουν διάφορα τεχνολογικά εκθέματα (διαδραστικού χαρακτήρα), ενώ έφηβοι μαθητές του εργαστηρίου Τέχνης Ήλιος δημιουργούν από κοινού ένα εικαστικό έργο με θέμα τον εγκέφαλο. 

Η επίσημη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών του Κυπριακού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου CyberEthics, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Connecting Europe Facility της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με κύριο διοργανωτή την ΜΤΝ. 

Η ΜΤΝ σου δίνει πάντα περισσότερα: ως επίσημος εταίρος του θεσμού στην Κύπρο, με την εκδήλωση αυτή στη χώρα μας για τους εορτασμούς της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου μεταφέρει το μήνυμα ότι εναπόκειται σε όλους μας να συμβάλουμε στην προσπάθεια για ένα καλύτερο Διαδίκτυο, τόσο για ενήλικες αλλά και για παιδιά.