Ημερίδα για τη δυσλειτουργία του ώμου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το ακαδημαϊκό προσωπικό του μεταπτυχιακού προγράμματος της Αθλητικής Φυσικοθεραπείας και του προγράμματος της Φυσικοθεραπείας του Τμήματος Επιστημών Υγείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο “ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΩΜΟΥ”, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η δυσλειτουργία του ώμου είναι κοινή σε όλες τις ηλικίες τόσο σε αθλητές είτε αυτοί είναι επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες, όσο και σε μη αθλητές. Αρκετές θεραπευτικές προσεγγίσεις, φυσικοθεραπευτικές και μη, ηλεκτροθεραπευτικές και μη, έχουν προταθεί για την αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας του ώμου. Η ημερίδα έχει ως σκοπό να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για την αξιολόγηση και για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου προβλήματος. Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ Νικόλαος Στριμπάκος με θέμα «Δυσκινησία ωμοπλάτης: Αξιολόγηση και αποκατάσταση» και η Δρ Ελένη Καπρέλη με θέμα «Ανάκτηση νευρομυϊκού ελέγχου μετά από τραυματισμό ώμου: Αρχές κινητικής μάθησης». Οι δύο παραπάνω ομιλητές είναι αναπληρωτές καθηγητές στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.  

Των κεντρικών ομιλητών θα προηγηθεί η ανάπτυξη του θέματος «Λειτουργική Αξιολόγηση του Ώμου και Κριτήρια Επιστροφής στην Αγωνιστική Δράση» από τον Αντώνη Ζαχαρόπουλο (MSc., MCSP Clinical Specialist Physiotherapist A-Z PHYSIO HEALTH LTD Special Teaching Scientist in Sports Physiotherapy του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου) και η ομιλία του Δρ Χρίστου Πατσαλίδη [MB.ChB, FRCS (Tr&Orth), Ορθοπεδικός Χειρουργός] που φέρει τον τίτλο «Current concepts in the assessment and management of Rotator Cuff pathology».

Με την ολοκλήρωση των τεσσάρων θεμάτων θα ακολουθήσει συζήτηση με τους τέσσερις ομιλητές, οι οποίοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και απορίες του κοινού.