Η μηχανή είναι η ζωή μου, γι’ αυτό προσέχω.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 11:00π.μ., στο Τμήμα Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε διάσκεψη τύπου με την ευκαιρία της εκκίνησης της εκστρατείας Safe Rider, που διοργανώνεται από την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου (ΕΚΟ) σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου της Αστυνομίας κ. Γιαννάκης Χαραλάμπους, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Ανδρέας Αγγελίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος ΕΚΟ Κύπρου κ. Γιώργος Γρηγοράς.  Παρών και ο πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού σποτ της εκστρατείας Safe Rider, Καλλίμαχος Καλλιμάχου, σε πλήρη εξάρτηση και με τη μηχανή του.
Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου (ΕΚΟ) στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης έρχεται αρωγός προς την Αστυνομία Κύπρου για να προωθήσουν από κοινού την ιδέα αλλά και την εμπέδωση της ανάγκης ασφαλούς οδήγησης.
Είναι σύνθημα της ΕΚΟ, ότι κάθε προσπάθεια αξίζει. Η ΕΚΟ είναι πάντα δίπλα σας.

Όπως αναφέρθηκε στη διάσκεψη, αναλαμβάνοντας την εκστρατεία Safe Rider η ΕΚΟ επιδιώκει  στην ευαισθητοποίηση των μοτοσικλετιστών κυρίως, αναφορικά με τη σωστή και ασφαλή οδήγηση, καθώς και την τήρηση του κώδικα οδικής ασφαλείας. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλά και σοβαρά περιστατικά μη τήρησης των κανόνων οδικής ασφαλείας και κυρίως της σωστής εξάρτησης που πρέπει να φέρουν οι μοτοσικλετιστές. Η εκστρατεία επιμένει στο αυτονόητο της χρήσης του κράνους από  τους μοτοσικλετιστές. Το κράνος σώζει ζωές.

Με αυτό ως οδηγό η εκστρατεία Safe Rider στο τηλεοπτικό σποτ που τη συνοδεύει, παρακολουθεί την καθημερινότητα του μοτοσικλετιστή Καλλίμαχου Καλλιμάχου, πρωταθλητή Κύπρου στο motard, να ανεβαίνει στη μηχανή του με πλήρη εξάρτηση. Φοράει γάντια μηχανής, κράνος και μπουφάν μηχανής και καθώς οδηγεί, προσέχει στα σήματα κυκλοφορίας και κυρίως στα φώτα της τροχαίας.

Ο Καλλίμαχος χαίρεται τη μηχανή του και παράλληλα κινείται στο πλαίσιο που ορίζει η ασφαλής οδήγηση τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους συνανθρώπους του.
«Προετοιμάστηκα σκληρά και την πρώτη φορά που πήρα μέρος σε αγώνες, κέρδισα το πρωτάθλημα. Άλλαξε ο κόσμος μου – και δεν γυρνάω με τίποτα πίσω. Η μηχανή είναι ένας έρωτας» λέει ο Καλλιμάχου για να προσθέσει: «Η μηχανή είναι η ζωή μου, γι’ αυτό  προσέχω».

Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα που προωθεί η ΕΚΟ σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου σε όλους τους φίλους μοτοσικλετιστές. ΕΚΟ και Αστυνομία Κύπρου προωθούν την οδική ασφάλεια