Η adidas λανσάρει την Fracas, την Επίσημη Μπάλα της knock-out φάσης του UEFA EURO 2016

- Ο σχεδιασμός της Fracas αποτυπώνει τον ενθουσιασμό και την ένταση που επικρατούν στις knock-out φάσεις -
- Η ονομασία της μπάλας σημαίνει «κραυγή» στα γαλλικά και επιλέχθηκε από Γάλλους influencers, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση της adidas να βρίσκεται διαρκώς σε ανοιχτή επικοινωνία με το κοινό –
 
Η adidas παρουσίασε, στα πλαίσια ενός exclusive event στο Παρίσι, την Fracas, την Επίσημη Μπάλα της knock-out φάσης του UEFA EURO 2016TM, με την οποία θα αγωνιστούν οι ομάδες στον Τελικό της 10ης Ιουλίου.

Για την ονομασία της Fracas, η adidas συνεργάστηκε με κάποιους από τους σημαντικότερους και πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της Γαλλίας που διαμορφώνουν αυτή τη στιγμή το χώρο της μουσικής, της μόδας και της pop κουλτούρας. Το όνομα που επιλέχθηκε σημαίνει «κραυγή» στα γαλλικά και είναι εμπνευσμένο από την αβεβαιότητα του αποτελέσματος, τις συνεχείς ανατροπές, την ένταση και το γρήγορο ρυθμό που επικρατεί σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια.

Η απρόβλεπτη εξέλιξη των τελευταίων φάσεων μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης όπως το UEFA EURO 2016TM είναι βασικό στοιχείο του σχεδιασμού της Fracas που αποτυπώνεται με την «έκρηξη» κόκκινων και μαύρων χρωμάτων. Ο τολμηρός σχεδιασμός της μπάλας αντιπροσωπεύει τον θόρυβο και τον ενθουσιασμό του πλήθους και ενσωματώνει τα συναισθήματα που κυριαρχούν στο στάδιο των διοργανώσεων όπου ισχύει το όλα ή τίποτα, σε σχέση με τη μπάλα Beau Jeu που αναφερόταν στο πιο στρατηγικό ποδόσφαιρο και τον τρόπο που έπρεπε να παίξει μια ομάδα για να περάσει στη φάση των knock-out αγώνων.

Η κατασκευή τόσο της Fracas, όσο και της Beau Jeu, διήρκησε περισσότερο από 18 μήνες και διαθέτει τα καλύτερα στοιχεία της Brazuca, της Επίσημης Μπάλας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, συμπεριλαμβανομένου του πρωτοποριακού σχήματος του πάνελ. Οι δύο μπάλες, οι οποίες θα κρίνουν το νικητή του UEFA EURO 2016TM, προσφέρουν βελτιωμένη επιφάνεια και δομή, για ακόμα μεγαλύτερη πρόσφυση και ενισχυμένη ορατότητα τη στιγμή που βρίσκονται στον αέρα. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους και οι δύο μπάλες δοκιμάστηκαν από κορυφαίους παίκτες, όπως ο Gareth Bale και ο Iker Casillas. Δείτε εδώ το αντίστοιχο βίντεο για τη Fracas: youtu.be/Vjby55BQD9Q.

Η Fracas θα είναι διαθέσιμη στα adidas Stores καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα αθλητικών ειδών.