Ένα πάρκο γεννήθηκε στην Έγκωμη!

Με αφορμή την επερχόμενη τελετή εγκαινίων του πάρκου ΟΠΑΠ, ο Δήμος Έγκωμης  και η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ πραγματοποίησαν διάσκεψη τύπου, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στη Λευκωσία.

Ο Δήμαρχος Έγκωμης, κ. Ζαχαρίας Κυριάκου, ευχαρίστησε θερμά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Κύπρου, κ. Δημήτρη Αλετράρη, για τη γενναιόδωρη οικονομική  συνεισφορά της ΟΠΑΠ Κύπρου, που συνίσταται στη δαπάνη για τα σχέδια και όλες τις κατασκευαστικές εργασίες, για την ανέγερση του πάρκου ΟΠΑΠ.

«Θα ήθελα να τονίσω, ανέφερε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Έγκωμης,  ότι το πάρκο έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα. Φιλοξενεί ένα τεράστιο υπαίθριο γήπεδο σκακιού, με συμβολικό στόχο την προώθηση της πνευματικής ενασχόλησης», υπογράμμισε ο κ. Κυριάκου.

Το πάρκο ΟΠΑΠ – έκτασης 1.393 τετραγωνικών μέτρων – βρίσκεται  στη γωνία των οδών Ανδρέα Αναστασοπούλου και Σπυρίδωνα Νόμπελη – δύο Ελλαδιτών ηρώων που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Το καταπράσινο δημιούργημα της ΟΠΑΠ Κύπρου, θα τονίζει την ηρωική θυσία όλων των Ελλαδιτών ηρώων που έπεσαν τον Ιούνιο του 1974 και έχουν ταφεί στον παρακείμενο Τύμβο Μακεδονίτισσας και θα αποτελεί υπόμνηση ηρωισμού, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας στους αγώνες για την απελευθέρωση της Κύπρου.

Εκτός από την τεράστια σκακιέρα, που δεσπόζει στον χώρο, στο πάρκο ΟΠΑΠ υπάρχουν ακόμα τέσσερις μικρότερες υπαίθριες σκακιέρες, που θα είναι στη διάθεση των πολιτών. Παράλληλα, το πάρκο διαθέτει μικρό αμφιθέατρο, που θα είναι στη διάθεση των παιδιών του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας.  

Στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ κ. Δημήτρης Αλετράρης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όλοι εμείς στην ΟΠΑΠ Κύπρου είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και συγκινημένοι που βλέπουμε το όραμά μας να γίνεται πραγματικότητα. Το πάρκο ΟΠΑΠ αποτελεί μια ιδιαίτερη επιλογή για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής οι οποίοι θα βρουν στους χώρους και τις δράσεις του, το ποιοτικό τους καταφύγιο. Ποιοτικό, γιατί πέρα από την όμορφη διαμόρφωση του χώρου, πέρα από τον αυτονόητο ψυχαγωγικό του χαρακτήρα, θα προσφέρει πνευματικές επιλογές μέσα από ανάλογα παιχνίδια».

Τα εγκαίνια του πάρκου θα γίνουν την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος θα αποκαλύψει ειδική επιτύμβια στήλη. Η εν λόγω στήλη έχει δημιουργηθεί προς τιμή των Ελλαδιτών που έπεσαν μαχόμενοι τον Ιούλιο του 1974 και έχουν ταφεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Τον αγιασμό θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β΄.

Τονίζεται πως, εκτός από τον συμβολικό ρόλο του πάρκου και τη σύνδεσή του με τους Ελλαδίτες πεσόντες στην Κύπρο, το πάρκο ΟΠΑΠ συμβάλλει στην αναζωογόνηση της περιοχής και του περιβάλλοντος, αλλά και στην αναψυχή όλων των πολιτών της Λευκωσίας.

Η δημιουργία του πάρκου ΟΠΑΠ αποτελεί μία ακόμα δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΟΠΑΠ Κύπρου, η οποία εδώ και πέντε σχεδόν δεκαετίες έχει τοποθετήσει την κοινωνική προσφορά στο επίκεντρο της εταιρικής της φιλοσοφίας.