Εγκαίνια του πάρκου ΟΠΑΠ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το πάρκο ΟΠΑΠ στην ΄Εγκωμη παραδόθηκε επίσημα στους κατοίκους του Δήμου, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, με τα εγκαίνια που τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Το πάρκο, έκτασης 1.393 τετραγωνικών μέτρων, δημιουργήθηκε από τον Δήμο ΄Εγκωμης και την ΟΠΑΠ Κύπρου πίσω από τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη γωνία των οδών που φέρουν το όνομα δύο πεσόντων τον Ιούλιο του 1974, ελλαδιτών στρατιωτών, των Ανδρέα Αναστασόπουλου και Σπυρίδωνα Νόμπελη. Στη βάση αυτού του ιστορικού συμβολισμού, το πάρκο ΟΠΑΠ αφιερώθηκε σε όλους τους ελλαδίτες ήρωες που έχουν ταφεί στον Τύμβο, ως έκφραση σεβασμού και ευγνωμοσύνης για τη θυσία τους, ενώ απονεμήθηκε και ειδική αναμνηστική πλακέτα στη διοίκηση της ΕΛΔΥΚ.   

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγχάρηκε τον Δήμο ΄Εγκωμης και την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη δημιουργία του έργου, τονίζοντας την πολυσήμαντη αξία του για τους κατοίκους της περιοχής. «Τέτοιοι χώροι», είπε ο κύριος Αναστασιάδης, «αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες και δίνουν ευχάριστες επιλογές ιδιαίτερα στους νέους μας». 

Στην καθοριστική συνεισφορά της ΟΠΑΠ για τον σχεδιασμό και αποπεράτωση του πάρκου αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος ΄Εγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, ο οποίος τόνισε επίσης τον συμβολικό ρόλο του και τη σύνδεσή του με τους Ελλαδίτες πεσόντες στην Κύπρο.

«Στην πρακτική του διάσταση, το πάρκο ΟΠΑΠ έχει την περιβαλλοντική του αξία αφού θα αποτελέσει ένα ακόμη πνεύμονα στο Δήμο Εγκώμης» είπε στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης διαβεβαιώνοντας ότι «η αγάπη και η έγνοια της εταιρίας για το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας, θα εξακολουθήσουν να είναι στήριγμα στους σχεδιασμούς, τόσο των τοπικών αρχών όσο και του ίδιου του κράτους προς όφελος των πολιτών».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση της μαθήτριας της πρώτης Γυμνασίου, Νεόφης Μωριά, η οποία μιλώντας εκ μέρους όλων των παιδιών της περιοχής, ευχαρίστησε τον Δήμο ΄Εγκωμης και την ΟΠΑΠ Κύπρου για την όμορφη επιλογή που έχουν δώσει στα παιδιά και τους νέους.

Το πάρκο ΟΠΑΠ φιλοξενεί ένα τεράστιο υπαίθριο γήπεδο σκακιού και τέσσερις μικρότερες σκακιέρες με συμβολικό στόχο την προώθηση της πνευματικής ενασχόλησης. Υπάρχει επίσης και μικρό αμφιθέατρο το οποίο θα είναι στη διάθεση των παιδιών του παρακείμενου Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας».
  
Η τελετή των εγκαινίων, την οποία συντόνισε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Σάββας Κοσιάρης, ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Χορωδία του Δήμου ΄Εγκωμης και το χορευτικό συγκρότημα της ΕΛΔΥΚ.