Ρεσιτάλ Πιάνου

Απολαύστε τις μελωδίες
• του Μπάχ
• του Μότζαρτ
• του Ραβέλ
• και άλλων σπουδαίων μουσικών ερμηνευμένες από τους διακεκριμένους νεαρούς πιανίστες Γιώργο Κυπρίδημο και Maya-Leigh Rosenwasser.
25 & 26 Ιουλίου, 20:00,

Kyriakides Piano Gallery
Λεωφ. Νίκης 26, Λευκωσία

 

Ο Γεώργιος Κυπρίδημος γεννήθηκε στην Κύπρο. Άρχισε να παίζει σε νεαρή ηλικία υπό την επίβλεψη της κας Λίτσας Κουταλάρη Ιωάννου. Απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς που έγιναν στην Κύπρο, πριν ξεκινήσει τις σπουδές του για πιάνο στο Royal Conservatoire of Scotland. Ο Γεώργιος αυτή την περίοδο σπουδάζει υπό την καθοδήγηση του Βρετανού πιανίστα Τζόναθαν Πλάουραϊτ και έχει κερδίσει πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς όπως ο διαγωνισμός Bach για πληκτροφόρα όργανα και ο διαγωνισμός Ian D Watt Award για πιάνο και βιολοντσέλλο. Είναι μέλος διάφορων καλλιτεχνικών ομάδων που ασχολούντε με μουσική δωματίου και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Έχει παρακολουθήσει masterclasses από διακεκριμένους μουσικούς και καλλιτέχνες, όπως ο Συπριέν Κατσαρής, η Ελένη Μουζάλα, ο Αλεξέι
Κισέλιοφ, ο Ραλφ Κίρσμπαουμ και το Μπάρμπικαν Τρίο και έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Πιάνου του RCS.

Η Mάγια-Λι Ρόζενβασερ είναι τριτοετής φοιτήτρια πιάνου στο Royal Conservatoire of Scotland υπό την καθοδήγηση του αναγνωρισμένου πιανίστα Τζόναθαν Πλάουραϊτ. Έχει πάρει μέρος σε διάφορες συναυλίες στη Σκωτία, τόσο σόλο όσο και μουσικής δωματίου. Μια από αυτές ήταν η συμμετοχή της σε ένα σύγχρονο σύνολο μουσικής δωματίου την πρώτη νύχτα του Φεστιβάλ Πιάνου στο Royal Conservatoire of Scotland. Έχει επίσης συμμετάσχει σε συναυλίες σε διακεκριμένες αίθουσες όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο στο Εδιμβούργο.