Ευρωπαϊκή διάκριση για τα TGI Fridays Κύπρου

Με σημαντική διάκριση για την Κύπρο, ολοκληρώθηκε και φέτος ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός για τον καλύτερο bartender των εστιατορίων TGI Fridays που έγινε στις 19 Οκτωβρίου 2016, στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Νικήτρια όλων των TGI Fridays bartenders στην Ευρώπη ανακηρύχτηκε η Lauren Flintham που εργάζεται τα τελευταία 9 χρόνια στο εστιατόριο TGI Fridays στην περιοχή Εναερίου στη Λεμεσό.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη παρουσία κοινού, το οποίο κατέκλισε το χώρο προκειμένου να θαυμάσει από κοντά τα τολμηρά κόλπα των συμμετεχόντων bartenders και να απολαύσει τα νόστιμα φαγητά και υπέροχα δροσιστικά κοκτέιλ.

Η Lauren, που έφτασε στην Κύπρο στα 6 της χρόνια από την Αγγλία και ξεκίνησε να εργάζεται στην υποδοχή των TGI Fridays στη Λεμεσό στα 16 της, κέρδισε φέτος το ντόπιο πρωτάθλημα και αντιπροσώπευσε έτσι τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό όπου και διαγωνίστηκε με άλλους 2.000 bartenders. Με τη διάκριση της αυτή, πήρε το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό που θα γίνει στην Αμερική τον Μάρτιο του 2017 ανάμεσα σε 8000 συμμετοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εστιατόρια TGI Fridays είναι τα πρώτα που δημιούργησαν και καθιέρωσαν τέτοιου είδους παγκόσμιο διαγωνισμό με σκοπό να προσφέρουν κίνητρα εξέλιξης  στους εργαζόμενος και έμπρακτης ανταμοιβής για τις προσπάθειες τους.

Υπάρχει μια ολόκληρη κουλτούρα πίσω από την τέχνη του bar-tendering, πάνω στην οποία εκπαιδεύονται όλοι οι bartenders των TGI Fridays, και αφορά τόσο τη δημιουργία ποικίλων και πρωτότυπων κοκτέιλ, όσο και τα flair, τα γνωστά κόλπα που κάνουν με τα μπουκάλια. Επιπλέον, η τέχνη αυτή αφορά και την ικανότητά τους να δημιουργούν την πιο άνετη και φιλική ατμόσφαιρα στους επισκέπτες των μπαρ των TGI Fridays.
Η Lauren και η ομάδα της στα TGI Fridays Εναερίου, δημιούργησαν πρόσφατα το κοκτέιλ Mango Pikarita, που πήρε το όνομά του από το πιο γνωστό και ίσως το πιο συμπαθητικό πόκεμον, τον Pikachu.
Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πώς να φτιάχνουν το αγαπημένο αυτό κοκτέιλ από την ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια των TGI Fridays, μπορούν επισκέπτονται το εστιατόριο Εναερίου κάθε Πέμπτη βράδυ, όπου θα έχουν την ευκαιρία να μπουν πίσω από το μπαρ και να φτιάξουν το δικό τους κοκτέιλ.