ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Η ιστορία γράφει την αλήθεια…

Σε λιτή τελετή που έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι (2 Δεκεμβρίου, 2016) στις προσωρινές εγκαταστάσεις της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας στον Αρχάγγελο, η ΟΠΑΠ Κύπρου παρέδωσε σε ένδεκα προσφυγικά σωματεία την ετήσια χορηγία, η οποία καταβάλλεται ανελλιπώς από τη δεκαετία του 1980.

«Η χορηγία της ΟΠΑΠ είναι ίσως, η μακροβιότερη και συνεπέστερη που έχετε, παράλληλα βέβαια με την κρατική χορηγία. Κι αυτό γιατί αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και σεβόμαστε απόλυτα το ρόλο σας», είπε στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Δημήτρης Αλετράρης, ο οποίος υπενθύμισε τη στήριξη που ο κυπριακός αθλητισμός και η κοινωνία στο σύνολο της, είχαν από το 1969 μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του για την εξ ολοκλήρου σχεδόν κάλυψη του προϋπολογισμού του, νεοσύστατου τότε, Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, από τα έσοδα του ΟΠΑΠ «με τα οποία κτίστηκε μεγάλο μέρος της αθλητικής υποδομής του τόπου. Κι όταν το 1974 η Κύπρος δέχτηκε την τραγωδία και εσείς το μεγάλο πλήγμα του εκτοπισμού, ο ΟΠΑΠ και το ΠΡΟ-ΠΟ ήταν πάλι, που έδωσαν ανάσα στην κυβέρνηση και χρηματοδότησαν την κατασκευή νέων αθλητικών χώρων προς αναπλήρωση αυτών που έμειναν υπό τουρκική κατοχή. Κι από τότε, στάθηκε ο ΟΠΑΠ στην όποια του μορφή, ο πιο συνεπής και δυνατός σύμμαχος της κυπριακής κοινωνίας στο σύνολό της».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές που γίνονται τελευταία για την λειτουργία της ΟΠΑΠ Κύπρου στον τόπο μας, ο κύριος Αλετράρης τόνισε εμφαντικά ότι «η ιστορία γράφει την αλήθεια όσο και αν οι άνθρωποι, σε κάποια στιγμή, ξεχνούν». Και συμπλήρωσε: «Ο σεβασμός δεν μπορεί να έχει μονόδρομη πορεία. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να σεβόμαστε, όσους μας σέβονται».  Επανέλαβε δε την ευχή όπως η επόμενη χορηγία της ΟΠΑΠ προς τα προσφυγικά σωματεία, να αφορά στην ανακατασκευή των αθλητικών τους εγκαταστάσεων στην φυσική τους έδρα.

Τα σωματεία που έγιναν αποδέκτες της χορηγίας της ΟΠΑΠ Κύπρου είναι: Ανόρθωση (πετόσφαιρα), Νέα Σαλαμίνα (πετόσφαιρα), Εθνικός Αχνας (ακαδημίες), Δόξα Κατωκοπιάς (ακαδημίες), Εθνικός Ασσιας, ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, Ηρακλής Γερολάκκου, Διγενής Ακρίτας Μόρφου,  ΑΕΚ Καραβά (πετόσφαιρα), Ολυμπιάδα Νεαπόλεως (πετόσφαιρα) και ο ιστορικός Μαραθών Κάτω Βαρωσίων, ο οποίος υπηρετεί το άθλημα της πετόσφαιρας από το 1948, δίνοντας συνέχεια στην αρχή που έκανε το 1939 στα Κάτω Βαρώσια, ο σύλλογος «Αδελφότης».

Μιλώντας εκ μέρους των χορηγηθέντων προσφυγικών σωματείων, ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας Νεαπόλεως Αντρος Μιχαηλίδης ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη διαχρονική στήριξή της, προσυπογράφοντας τη διαπίστωση ότι αυτή αποτελεί την μακροβιότερη και συνεπέστερη βοήθεια στα προσφυγικά σωματεία. Ο κύριος Μιχαηλίδης υπενθύμισε τέλος, ότι η αρωγή της ΟΠΑΠ Κύπρου στα προσφυγικά σωματεία εκφράζεται, όχι μόνο με την ετήσια χορηγία αλλά και με τη στήριξη άλλων εκδηλώσεων και δράσεών τους.

Την εκτίμηση των προσφυγικών σωματείων στην ΟΠΑΠ Κύπρου, μετάφερε και ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας κ. Κίκης Φιλίππου, που είναι και ο αρχαιότερος παράγοντας των προσφυγικών μας σωματείων.