ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΧΑΝΔΡΙΩΤΗΣ»

ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΧΑΝΔΡΙΩΤΗΣ»

Θέαμα, χαρά και συγκίνηση στο 6ο ΟΠΑΠ All Star Day

Με την ευχή όπως το 2017 να είναι χρονιά χαράς, υγείας και οδικής ασφάλειας για τον τόπο μας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (17/12/2016) στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία το 6ο ΟΠΑΠ All star day «Παίζω με κανόνες-οδηγώ με κανόνες», με διοργανωτές την ΟΠΑΠ Κύπρου και την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης .

Πρωταγωνιστές της υπέροχης βραδιάς αθλητισμού και ζωής ήταν κορυφαίοι καλαθοσφαιριστές, όπως επιλέγηκαν από σχετική ψηφοφορία αλλά και αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου που στηρίζει η ΟΠΑΠ και οι οποίοι κάλεσαν τους νέους να ανταγωνίζονται στα γήπεδα και όχι στους δρόμους. Οι Παύλος Κοντίδης, Ραμόνα Παπαϊωάννου, Ανδρέας Καριόλου, Ανδρέας Χάσικος, Αντρη Ελευθερίου, Γιώργος Αχιλλέως, Ελένη Αρτυματά, Απόστολος Παρέλλης, Νεκταρία Παναγή, Μάριος Γεωργίου και Μίλαν Τραϊκοβιτς συμμετείχαν και στον συμβολικό καλαθοσφαιρικό αγώνα αθλητών σε τροχοκάθισμα (που επίσης στηρίζει η ΟΠΑΠ Κύπρου) στέλλοντας το δυνατό μήνυμα ότι, ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους.   

Στον μεγάλο αγώνα των αστεριών, η ομάδα των ευρωπαίων παικτών, με προπονητή τον Λίνο Γαβριήλ και βοηθό τον Νικόλα Παπαδόπουλο, αντιμετώπισε τους αθλητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες ηπείρους, που είχαν προπονητή τον Δημήτρη Κουστένη και βοηθό τον Νικόλα Παπαδόπουλο (της ΕΘΑ). Δικαιολογώντας απόλυτα την επιλογή τους οι καλαθοσφαιριστές πρόσφεραν ψηλού επιπέδου θέαμα με τη νίκη να χαμογελά στην ομάδα των Hνωμένων Πολιτειών και άλλων ηπείρων. Εντυπωσιακές και οι στιγμές στον διαγωνισμό τριπόντων στον οποίο νικητής αναδείχθηκε ο Άρης Κορωνίδης, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα του Απόλλωνα Λεμεσού.

Απολαυστικό ήταν και το θέαμα που πρόσφεραν οι διεθνούς φήμης σλοβένοι ακροβάτες οι οποίοι με την ομάδα τους Dunkin D, επιχείρησαν στο τέλος της εκδήλωσης, να δημιουργήσουν νέα επίδοση Γκίνες στο κάρφωμα με στροφή στον αέρα, υπερπηδώντας εμπόδιο ύψους τριών μέτρων και 55 εκατοστών. Θεαματική όντως η προσπάθειά τους η οποία τους χάρισε το χειροκρότημα (και την νέα επίδοση).
 
Υπήρξαν όμως και συγκλονιστικές ανθρώπινες στιγμές όπως τις υπαγορεύει και το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η ΟΠΑΠ Κύπρου διά του Διευθύνοντα Συμβούλου του Δημήτρη Αλετράρη, υλοποίησε την ευχή ενός έφηβου που αντιμετωπίζει τα προβλήματα υγείας με θαυμαστή δύναμη και αξιοπρέπεια. Τον κύριο Αλετράρη συνόδευε ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Ένα όνειρο-μια ευχή» Γιώργος Πενηνταέξ (αλλά και ο μικρός Παντελής Κωνσταντίνου, του οποίου η ευχή είχε υλοποιηθεί στην περσινή εκδήλωση του ΟΠΑΠ All star day. Ο μικρός Παντελής, που ζήτησε ο ίδιος να παρευρεθεί ήταν το ζωντανό μήνυμα του αγώνα και της ελπίδας!

Κορυφαία στιγμή και η απονομή του θεσμοθετημένου από την ΟΠΑΠ, βραβείου «Νεόφυτος Χανδριώτης», στη μνήμη του διεθνούς καλαθοσφαιριστή και άριστου φοιτητή μας, ο οποίος πέθανε την 1η Δεκεμβρίου, 2015 σε νοσοκομείο της Βοστώνης, σε ηλικία 22 χρόνων κι αφού πάλεψε γενναία με τον καρκίνο. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον πατέρα του Νεόφυτου, γυμνασιάρχη Δημήτρη Χανδριώτη, στο Γυμνάσιο Παναγίας Θεοσκέπαστης Πάφου, οι μαθητές του οποίου πήραν το πρώτο παγκόσμιο βραβείο σε διαγωνισμό ανάμεσα σε μαθητές/τριες Μέσης εκπαίδευσης με θέμα: Ειρήνη και Συνεργασία «Ο Δον Κιχώτης ή η δύναμη της Ουτοπίας: Προετοιμάζοντας το μέλλον». Με την υπέροχη ομαδική εργασία τους οι βραβευθέντες μαθητές μας, έδειξαν ότι προετοιμάζουν καλά το μέλλον!

Τις ψυχαγωγικές ανάσες έδωσαν, η μασκότ της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ «ΟΠΑΠάκης», τα παιδιά του ΑΓΟ, το χορευτικό συγκροτήματα Rebel Dancers και βέβαια η ομάδα Cheerleaders της ΚΟΚ, Fimi, με χορογράφο την Αιμιλία Σαλούτα. Την ευθύνη της παρουσίασης του προγράμματος του ΟΠΑΠ All star day «Παίζω με κανόνες-οδηγώ με κανόνες» σήκωσαν με κέφι και διάθεση οι μουσικοί παραγωγοί  Μέμνων Σωτηρέλης και Γιώργος Ρούσος, ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους και ο Σάββας Κοσιάρης.