Εγκαίνια της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του KES College

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 τελέστηκαν σε μία σεμνή τελετή τα εγκαίνια των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του KES College στη συμβολή των οδών Διγενή Ακρίτα και Καλλιπόλεως στη Λευκωσία.

Στην αρχή έγινε αγιασμός από τον Πανιερώτατο  Μητροπολίτη Κυρηνείας κ.κ.Χρυσόστομο και ακολούθησαν τα εγκαίνια τα οποία τέλεσε ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Καδής.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Μαρίνος Μουσιούτας, συνεργάτες, φίλοι και το προσωπικό του κολλεγίου.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρήνειας κ.κ. Χρυσόστομος στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους «καλή και ευλογημένη χρονιά και καλή λειτουργία στο KES College και στην υπηρεσία της οποίας εγκαινιάζει τα νέα γραφεία.»
Ακολούθως ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του KES College, κ. Πέτρος Στυλιανού, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Βασικός στόχος τής Διεύθυνσης τού KES College είναι η υιοθέτηση ενός νέου, σύγχρονου τρόπου οργάνωσης για το σύνολο τών υπηρεσιών που προσφέρει το κολλέγιο στους φοιτητές του, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και αχρείαστη γραφειοκρατία.

Υιοθετούμε ένα καινούργιο μοντέλο εργασίας, που θα χαρακτηρίζεται από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, ευρεία χρήση της τεχνολογίας, προσανατολισμένο σε απλές και γρήγορες, αποδοτικές και αποτελεσματικές διαδικασίες, ώστε να εξυπηρετεί τον κάθε φοιτητή/τρια τού κολλεγίου μας στις καθημερινές του ανάγκες.

Έτσι, μέσα στα πλαίσια μιας σύγχρονης εκπαιδευτικής κοινότητας δημιουργήσαμε το χώρο αυτό, που εγκαινιάζουμε σήμερα.

Η Διεύθυνση τού KES College θέλοντας να αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Κολλεγίου προς τους φοιτητές του αλλά και προς τους υποψήφιους φοιτητές, οργάνωσε και λειτουργεί στο νέο αυτό χώρο την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στην οποία έχουν συγκεντρωθεί όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες για εξυπηρέτηση τών φοιτητών του ώστε να εξυπηρετούνται από ένα και μόνο σημείο επαφής.
Οι Υπηρεσίες που αρχικά θα προσφέρονται στο χώρο αυτό είναι οι ακόλουθες:
-    Εισδοχή και Εξυπηρέτηση Φοιτητών
-    Συμβουλευτικές Υπηρεσίες προς φοιτητές
-    Φοιτητικά Θέματα - Online εξυπηρέτηση
-    Στήριξη Φοιτητών
-    Φοιτητική Ζωή και Δραστηριότητες
-    Ηλεκτρονική Μάθηση (KES College e-learning)
-    Θέματα Αλλοδαπών Φοιτητών
-    Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+
-    Θέματα Αποφοίτων
-    Σταδιοδρομία
-    Διασύνδεση με τον Επιχειρηματικό Κόσμο
-    Συνεργασία με το Φοιτητικό Συμβούλιο

Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του KES College έχει την ευθύνη για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και πληροφοριών σε θέματα σπουδών, φοιτητικής ζωής, κανονισμών και γενικά, για τις οποιεσδήποτε ανάγκες των φοιτητών μας, κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο KES College, αλλά και μετά από αυτή!

Η υπηρεσία εδώ θα λειτουργεί χωρίς διακοπή, καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 5.30 το απόγευμα, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τών φοιτητών τόσο της πρωινής όσο και τής απογευματινής/βραδινής φοίτησης στο κολλέγιο.

Η προσπάθεια αυτή είμαστε σίγουροι ότι θα αγκαλιαστεί από όλους τους φοιτητές μας οι οποίοι ήδη έχουν παρατηρήσει την ωφέλεια τής λειτουργίας τής Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας τού KES College από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας της.

Όμως, ως Διεύθυνση, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η βελτίωση της υποδομής και η εισαγωγή σύγχρονης τεχνολογίας δεν μπορούν να αποτελέσουν από μόνα τους τον σημαντικότερο παράγοντα επιτυχίας.
Η επιτυχία τής Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας τού KES College, και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, θα οφείλεται, κατά το μεγαλύτερο μέρος, στη συνεισφορά του προσωπικού. Ο ζήλος με τον οποίο το προσωπικό θα εξυπηρετεί τους φοιτητές μας καθώς και η αφοσίωση που θα δείχνει στη διεκπεραίωση τής καθημερινής του εργασίας, αποτελούν το άλφα και το ωμέγα τής καλής εικόνας που θα έχει η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του KES College, στοιχεία τα οποία είμαστε σίγουροι ότι χαρακτηρίζουν το προσωπικό που στελεχώνει την υπηρεσία.

Στόχος μας είναι, να διατηρήσουμε και να ενδυναμώσουμε μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης, το πνεύμα ομαδικότητας και την κουλτούρα συνεργασίας ανάμεσα στο προσωπικό της υπηρεσίας αλλά και γενικότερα σε όλο το προσωπικό του Κολλεγίου.

Καταλήγοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μας, τους τεχνικούς και τα άτομα που εργάστηκαν για τη διαμόρφωση και την οργάνωση του μοντέρνου αυτού χώρου ώστε να γίνει ένας πολυλειτουργικός, φιλικός και φιλόξενος χώρος προς τους φοιτητές και το προσωπικό που το στελεχώνει.
Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του KES College και σας ευχαριστούμε για την εδώ παρουσία σας η οποία μας τιμά ιδιαιτέρως!»

Στη συνέχεια, στο σύντομο χαιρετισμό του ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Καδής ανέφερε ότι: «Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και εγώ προσωπικά νιώθουμε ιδιαίτερα ευτυχής κάθε φορά που βλέπουμε ένα ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα να βελτιώνει, να αναβαθμίζει τις υποδομές του, να βελτιώνει και να αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών στους φοιτητές μας. Και ότι είναι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης η αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας και η ποιότητα σπουδών δεν αναβαθμίζετε μόνο μέσα από σωστά και ποιοτικά προγράμματα σπουδών ή υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προσωπικού. Η ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών συνάδει και με τις υποδομές και με την στήριξη που έχουν οι φοιτητές μας τόσο κατά την είσοδό τους σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους αλλά ακόμα και με την ολοκλήρωση των σπουδών τους και μετά από αυτές.  Είναι για αυτό το λόγο που θεωρούμε πολύ σημαντική τη δημιουργία της συγκεκριμένης υποδομής που εγκαινιάζουμε σήμερα και θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τη Διεύθυνση και το προσωπικό του KES College τόσο για τη δημιουργία αυτής της υποδομής όσο και για την αποδεδειγμένη και συνεχή τους προσπάθεια για συνεχή αναβάθμιση των προσφερόμενων σπουδών αλλά και τη στήριξη που παρέχουν στους φοιτητές μας και εύχομαι από καρδιάς αυτό το πλάνο που παρουσιάστηκε πριν από λίγο από τον Αναπληρωτή Διευθυντή να ευοδωθεί, να πραγματοποιηθεί. Εμείς να ξέρετε ότι ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για ποιοτική αναβάθμιση των σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου μας. Να είστε καλά, καλή χρονιά, κάθε καλό.»

Ακολούθως στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι «Ως δήμος προσπαθούμε να στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα, διότι αυτές οι προσπάθειες είτε είναι εγκαίνια μιας νέας επιχείρησης, είτε εγκαίνια νέας υποδομής υφιστάμενης επιχείρησης, μας δίνουν και εμάς θάρρος για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, για να αναζωογονήσουμε και να αναβιώσουμε την πόλη μας, τη Λευκωσία.

Ευχαριστούμε το KES College που δραστηριοποιείται εδώ και σύντομα, εξαιρετικά σύντομα, ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και τα Δημόσια Έργα, θα αρχίσει την ολοκληρωμένη ανάπλαση, επιτέλους, της Λεωφόρου Καλλιπόλεως και αυτό νομίζω θα αυξήσει και την προσβασιμότητα στο πολύ όμορφό σας κέντρο.»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση προς τους παρευρισκόμενους.