Το νέο Hyundai i20 WRC Coupe σε πρώτη εμφάνιση στο Ράλι Μόντε Κάρλο

Η Hyundai Motorsport είναι πανέτοιμη για την τέταρτη χρονιά συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), κάνοντας αρχή με το Ράλι Μόντε Κάρλο.

Ο πρώτος από τους 13 αγώνες της σεζόν 2017 σηματοδοτεί την εμφάνιση του ανταγωνιστικού νέου Hyundai i20 WRC COUPE, το οποίο έχει κατασκευαστεί για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των νέων κανονισμών που ισχύουν στη νέα χρονιά.

Σε ειδική παρουσίαση, στη Μόντζα, τον περασμένο μήνα, το νέο αγωνιστικό της Hyundai διήνυσε πάνω από 6.000 χιλιόμετρα σε δοκιμές. Τα αυτοκίνητα στη σεζόν 2017 εμφανίζονται πιο ανταγωνιστικά από προηγούμενες χρονιές. Οι αλλαγές αφορούν βελτίωση αεροδυναμικής και μηχανικής σταθερότητας, αύξηση ιπποδύναμης μέχρι 380, μείωση του ύψους του αυτοκινήτου και επαναφορά του ενεργού κέντρου του διαφορικού.

Η Hyundai Motorsport θα συμμετάσχει με τρία πληρώματα σε όλους τους αγώνες, κάτω από την ονομασία Hyundai Shell Mobis World Rally Team. Οι Hayden Paddon / John Kennard, Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul και Dani Sordo / Marc Marti θα οδηγήσουν τα αυτοκίνητα με αριθμό 4, 5 και 6 αντίστοιχα. Τα δύο πιο ψηλά στη βαθμολογία πληρώματα κάθε ομάδας θα σημειώνουν βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, σε κάθε αγώνα. Μετά την πιο επιτυχημένη, μέχρι σήμερα, χρονιά συμμετοχής το 2016, που έφερε και δύο πρώτες νίκες, η Hyundai Motorsport ελπίζει να αναδείξει την δυνατότητα διεκδίκησης του τίτλου για το 2017,
ως άξιος ανταγωνιστής των Citroën, Ford και Toyota.

Το Μόντε Κάρλο θα αποτελέσει το πρώτο τεστ για το νέο i20 WRC COUPE, ειδικά με τη νέα, διαφοροποιημένη διαδρομή σε σύγκριση με το 2016. Οι προπαρασκευαστικές δοκιμές άρχισαν τον περασμένο Νοέμβριο και η ομάδα έκανε τις περισσότερες στις Γαλλικές Άλπεις, με τα τρία πληρώματα να παίρνουν αρκετό χρόνο στο τιμόνι.

Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής της ομάδας, Michel Nardan, επεσήμανε ότι το φετινό Ράλι Μόντε Κάρλο αναμένεται να είναι συγκλονιστικό και απρόβλεπτο και τόνισε την αποφασιστικότητα της ομάδας για καλά αποτελέσματα, με οδηγό τις εμπειρίες των τριών προηγούμενων χρόνων.